The Surplus Talk

expo conversations

The Surplus Talk

talk
WE 09.06.2021 19:30

In het kader van de tentoonstelling Chapter 4: Sold, gaan Ève Chabanon, Peggy Pierrot en Rosanna Puyol in op enkele van de kwesties die centraal staan in The Surplus of the Non-producer: gemarginaliseerde arbeid, collectief werk en... de commons.

Gemodereerd door Sofia Dati, programmator (audio)visuele kunsten

In het frans

Reseer een tafel voor max 4 (of gewoon voor jezelf)

doors 18:30
starts 19:30

BIO

Ève Chabanon woont en werkt in Brussel. Ze studeerde in 2013 af aan de Haute École des Arts du Rhin (HEAR) in Straatsburg, waarna ze in 2014 een master in curating volgde aan de Sorbonne in Parijs. Daarna neemt ze deel aan de Open School East in Londen en Margate in 2016. Ze heeft verschillende residenties voltooid, waaronder in het Witte Huis in Dagenham in 2017, in het FRAC Grand Large in Duinkerke in 2018 en in Te Whare Hera in Wellington, Nieuw-Zeeland, waar ze in 2019 haar eerste solotentoonstelling Eating Each Other presenteerde. Ze ontving de Sciences Po Prijs voor Hedendaagse Kunst in 2018 voor haar project The Anti-Social Social Club: Episode One, The Chamber of the Dispossessed. Chabanons werk is in Frankrijk tentoongesteld als onderdeel van La Manutention, een performance programma in het Palais de Tokyo (2018), Parc Saint Léger (2016), en CAC Chanot, Clamart (2019). Andere hoofdstukken uit The surplus of the non-producer werden gepresenteerd in Lafayette Anticipations (2018), Bétonsalon - Centre d'art et de recherche, Parijs (2020) en Westfälischer Kunstverein, Münster (2020).
instagram.com/macaronic_cheese

Peggy Pierrot is een uitzonderlijke activiste: zowel journaliste, radiopresentatrice, webmaster en redactrice. Momenteel doceert ze Media- en Communicatietheorie aan de Ecole de Recherche Graphique in Brussel (ERG) en is ze betrokken bij de mastercursus Verhalen en Experimentatie - Speculatieve Vertelling. Zij geeft lezingen en workshops over Afro-Atlantische culturen en literaturen, science fiction, media en technologie, met als doel de woorden van hen die "onzichtbaar" zijn hoorbaar te maken. Haar werk biedt een transversale blik op Afrikaanse diaspora's in Europa en Amerika door hun oorsprong, zowel als de mythe van het vaderland en mogelijke toekomsten in vraag te stellen.

Rosanna Puyol is dichteres en uitgeefster. In samenwerking met kunstenaars ontwikkelt ze tentoonstellingen, lezingen, filmprogramma's en performances. Ze is medeoprichtster van de uitgeverij Brook en heeft meegewerkt aan de publicatie van de vertaalde teksten van o.a. Laura Mulvey, Shulamith Firestone, Fred Moten & Stefano Harney, José Esteban Muñoz, Cecilia Pavón en Saidiya Hartman. Ze organiseert leesgroepen zowel al schrijf- en vertaalworkshops.
instagram.com/tarahasnoroomsinside