Mohamed Toukabri The Power (of) The Fragile
dans BE premiere
TH 21.10.2021 20:30
FR 22.10.2021 20:30

Na een lange tijd van elkaar gescheiden te zijn, vinden zoon en moeder elkaar terug op de scène.

The Power (of) The Fragile is een ontmoeting tussen twee werelden, twee lichamen, twee geesten. Latifa heeft er altijd van gedroomd om danser te worden, voor Mohamed is het zijn beroep. De grenzen van hun lichamen vervagen en het wordt onduidelijk waar het ene eindigt en het andere begint. Hun levens en dromen versmelten, en enkel nog de tijd staat tussen moeder en zoon in.

The Power (of) The Fragile is een verzameling van beelden, reflecties over de vormen die de relatie tussen moeder en zoon kan aannemen, over wat het betekent om thuis te zijn en weg te gaan. Het is een performance over beweging, van lichamen en mensen, over gewicht en wat het betekent om gewicht te dragen, over samen zijn of net niet. Het is een teder portret van een intieme relatie tussen twee mensen, en een pamflet voor ons recht om te gaan waarheen we maar willen.

70 min.
in het Engels

aftertalk op donderdag met Mohamed Toukabri & Camilo Mejía Cortés

Concept en choreografie: Mohamed Toukabri, Uitvoering: Mimouna (Latifa) Khamessi en Mohamed Toukabri, Dramaturgie: Diane Fourdrignier, Technische directie en scenografie: Lies Van Loock, Geluidsontwerp en artistiek advies: Annalena Fröhlich, Kostuumontwerp: Ellada Damianou, Onderzoek en ontwikkeling: Eva Blaute, Stagiaire: Constant Vandercam, Met dank aan Estelle Baldé, Radouan Mriziga, Rim Toukabri, Bachir Toukabri, Sofian Ouissi, Julia Reist, Maria-Carmela Mini, Synda Jebali, Yasmin Dammak, Elise Cnockaert en Liz Kinoshita, Uitvoerende productie: Caravan Production, Coproductie: Needcompany, Vooruit, Beursschouwburg, Dansens Hus Oslo, Residentieplekken: Cultuurcentrum De Factorij, Needcompany, Vooruit, Charleroi Danse, Met de steun van De Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

WIE?

De Brusselse choreograaf en danser Mohamed Toukabri werd geboren in Tunis en begon op 12-jarige leeftijd met dansen via breakdance. In 2008 ging hij aan P.A.R.T.S. studeren. Hij werkte samen met Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet, was lid van Needcompany (2013-2018) en trad op in de re-make van het repertoirestuk Zeitung van Anne Teresa De Keersmaeker (2012) en Sacre? Printemps! van Aicha M'Barak en Hafiz Dhaou (2014). Zijn eerste stuk The Upside Down Man toonden we in 2019 in Beursschouwburg. Het toerde door België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Oostenrijk, en werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2019 in de categorie #NewYoung.
https://www.instagram.com/mohamed_toukabri

foto © Christian Tandberg/Dansens Hus