music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
SCREENINGS
Tumbleweed #1 The kindness of strangers

film

Tumbleweed #1 The kindness of strangers

film
WE 06.12.2017 20:30

Afstudeerfilms van jonge filmmakers! Hosted by Christina Stuhlberger.

We gaan van start met een nieuwe reeks en Tumbleweed is de naam! In de vijfjarige residentieperiode van artiste associée Christina Stuhlberger tonen we recente afstudeerfilms van jonge filmmakers die in en rond Brussel werken. Het Tumbleweed-programma duikt in de bijzondere rijkdom van de Belgische film- en kunstscene en biedt een ontmoetings- en gespreksplaats aan iedereen die een voorliefde heeft voor het medium film.

De films worden gescreend samen met en naast “oudere” werk van over de hele wereld. Enige vereiste: een wederzijdse affiniteit. Omdat we geloven dat films van jonge kunstenaars meer ruimte verdienen, krijgen geselecteerde regisseurs een klein distributiebudget en hulp voor verdere verspreiding van hun werk.

Tijdens Tumbleweed #1 tonen we een selectie fascinerende kortfilms die we kunnen categoriseren onder de noemer ‘poëtische documentaire’. De geselecteerde werken verkennen de begrippen ‘ontmoeting, verbinding en verlangen’, niet onder de indruk van de afstand en verschillen die ons van elkaar onderscheiden.

We selecteerden recente (afstudeer)films van jonge, in België gevestigde filmmakers en combineren hun werk met de films van de Singaporese filmmakers van 13 Little Pictures, een jong collectief dat opereert buiten de traditionele financieringssystemen. De filmmakers werken nauw samen en creëren films telkens vanuit uiteenlopende invalshoeken en visies op regie. Na de screening volgt een gesprek met de filmmakers, waaronder Daniel Hui van 13 Little Pictures.

☞ Programma Tumbleweed #1: The Kindness of StrangersThe words of others
by Myrthe Baptist
2017, 8 min

Tickets
by Sherman Ong
2010, 10 minGil
by Eva Giolo
2016, 5 minCarry On
by Mieriën Coppens
2017, 12 min

Animal Sprits
by Daniel Hui
2013, 8 minEn ik ren rond op zoek naar broers
by Hannah Bailliu
2016, 17 min

 

Tumbleweed is een tweejaarlijks filmprogramma dat de focus legt op werk van jonge Belgische kunstenaars en filmmakers.