SCREENINGS
Samira Elagoz Craigslist Allstars + aftertalk

film

Samira Elagoz Craigslist Allstars + aftertalk

film documentaire
WE 11.10.2017 20:30 BE première

Over de ontmoeting met een bonte stoet mannen: een goochelaar, een exhibitionist, een sadistische videokunstenaar, een softpornoregisseur,…

‘READ ME! Looking for strangers!’ plaatst de Finse performance kunstenares Samira Elagoz op Craigslist. Ken je Craigslist al? Een virtuele grabbelton! Iedereen kan er alles posten: van verkoopsadvertenties voor huizen tot open sollicitaties inclusief cv en allerhande variaties op ‘man zkm vrouw’. Craigslist scoort hoog op lijstjes met alternatieve datingsites.

Enkel mannen reageren op haar oproep. Ze filmt haar eerste ontmoetingen, open en bloot, in een cinéma vérité-stijl die is geüpdatet voor het YouTube-tijdperk.

Performancekunstenaar Elagoz noemt zichzelf gedragsonderzoeker, maar is in haar research niet alleen observerend of passief. Ze lokt uit en zet zichzelf op het spel. Soms ontspint zich een relatie, vaker ontstaat een ietwat angstige situatie waarin geweld suddert onder de oppervlakte.

Samira Elagoz plaatst zichzelf in een positie waarin ze het onderwerp wordt van de mannelijke blik en ze beantwoordt die blik met haar camera.


65'
EN spoken

FI/NL | Director, editor, camera, producer: Samira Elagoz | Advice: Jeanette Groenendaal, Bruno Listopad | Supported by: The Finnish Cultural Foundation, Blooom Award and SNDO

samiraelagoz.com/craigslist-allstars

In the framework of THE FUTURE IS FEMINIST.