We Object Intimate conversations on how colonial legacies exist in our everyday lives
We Object — with Loucka Fiagan & Lisette Ma Neza
replay online talk

Welkom voor het gesprek tussen Lisette Ma Neza, Loucka Fiagan met hun gekozen voorwerp dat de koloniale erfenis voor hen weerspiegelt.

 

Een simpele maaltijd, een liedje dat je hoort op de radio, een apparaat in je keukenkast of het tapijt dat in je woonkamer ligt, de erfenis van het kolonialisme is alomtegenwoordig, soms op plaatsen waar je het niet verwacht.

In het Engels

 

LISETTE MA NEZA
In 2017 won Lisette Ma Neza als eerste Nederlandstalige vrouw het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam. Onlangs werd ze zelfs vergeleken met Amanda Gorman, de dichteres die wereldberoemd werd na haar speech op de inauguratie van Joe Biden. Maar bij Lisette Ma Neza gaat het niet over haarzelf. Het gaat veel verder dan dat, ze draagt een zelfopgelegde verantwoordelijkheid naar haar jongere zusjes. Ze schrijft teksten die te midden houden tussen poëzie en essay, ze schrijft liedjes, ze schrijft films. Het verhaal bepaalt telkens de vorm waarin ze schrijven zal.

LOUCKA FIAGAN
Loucka Fiagan is een in Brussel wonende performer en audiovisuele kunstenaar geboren in 1994 met een Belgische vader en een Togolese moeder. Loucka studeerde sociologie en studeert momenteel podiumkunsten en choreografie in de ISAC-afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Loucka is mede oprichter van het collectief genaamd wedontknwyet, waarbij diverse media worden gebruikt om begrippen als mentale ziektes, anders zijn, en identiteit te onderzoeken in onze moderne samenleving. Hun optredens zijn een mengeling van video, tekst, muziek, en dans, in een meeslepende ruimte met uiteenlopende vertellingen. Zijn meest recente werken zijn de film the LAB gemaakt voor het Bâtard festival, en een EP genaamd Aporia, die te horen is op alle platformen onder de naam Svdu.
https://www.wdky.net/

 

Een samenwerking van DE//COLONIZE Leuven (een groep masterstudenten Culturele Studies aan KU Leuven), Commissie Cultuur KU Leuven, DeBuren, Black History Month, Black Achievement Month en Beursschouwburg.

https://www.instagram.com/we.object/
https://blackhistorymonth.be/
https://www.blackachievementmonth.nl/
https://deburen.eu/