music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Telling Tales. Towards Antifascist Futures
Shayma Nader A memory out of place

performance

Shayma Nader A memory out of place

writing workshop
SA 23.03 14:00 - 17:00

Wek een herinnering op met je zintuigen en beeld je een alternatieve toekomst in.

Een ontheemd geheugen

Door middel van individueel en collectief speculatief schrijven worden deelnemers uitgenodigd om na te denken over herinnering en verhaal als veranderend en positioneel; formatief en vormend; als grensoverschrijdend. In deze schrijfworkshop nodigt onderzoeker en kunstenaar Shayma Nader je uit om een herinnering op te roepen die wordt gewekt door een zintuig. Een herinnering die niet meer op zijn plaats is. Door terug te koppelen naar de elementen, naar geluiden, geuren, zonnestralen die er niet meer zijn, beoogt de oefening een toekomst op te roepen die had kunnen plaatsvinden, ten goede of ten kwade.

Na de workshop worden de deelnemers uitgenodigd om samen te komen in het café om iets warms en lichts te eten en te drinken.

 

Shayma Nader is een Palestijnse kunstenares, curator en onderzoekster. Haar onderzoeksgerichte praktijk draait om antikoloniale, anti-disciplinaire en landgerichte voorstellingen en praktijken. Ze volgt momenteel een PhD artistiek onderzoek aan de ARIA van de Sint Lucas Hogeschool voor de Kunsten (KdG) en aan de Universiteit Antwerpen.
https://www.instagram.com/labess._/