music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Telling Tales. Towards Antifascist Futures
Hoda Siahtiri The Circle of Grieving Voice(s): wearing grandma's velvet jacket

performance

Hoda Siahtiri The Circle of Grieving Voice(s): wearing grandma's velvet jacket

workshop
SA 23.03 14:00 - 17:00

Verkenning van voorouderlijke lijnen en collectief rouwen met aandacht voor de diepten van verdriet en verzoening. 

'The Circle of Grieving Voice(s)' is een collectieve vocale praktijk waarbij verdriet wordt gebruikt om voorouderlijke herinneringen en onopgeloste verhalen op te halen. Kunstenares Hoda Siahtiri begeleidt deelnemers om hun rouwende stem te vinden door middel van stemoefeningen en lichaamsbewegingen. Het is zowel een oefening in vocale expressie als een poging om te luisteren en zich af te stemmen op een neuriënd collectief.

'The Circle of Grieving Voice(s)' is een collectieve daad van verzoening met onze emoties, een ruimte om te luisteren, getuige te zijn en stem te geven aan de holtes van verdriet die in ieder van ons verborgen zijn. Als je je geroepen voelt door dit voorstel, aarzel dan niet om je bij de kring aan te sluiten.

Deze sessie richt zich specifiek op de erfenis van menselijke/niet-menselijke en biologische/niet-biologische grootmoeders.Details en praktische informatie over de workshop worden in de week voor de workshop naar de geregistreerde deelnemers gestuurd.

 

HODA SIAHTIRI is een audiovisuele en performance kunstenaar en onderzoekster uit Brussel. Ze omschrijft zichzelf als een 'diseuse' - een (waar)zegster - die stemmen bemiddelt die in het verleden tot zwijgen zijn gebracht. Siahtiri's werk draait om verdriet, herinnering en voorouderlijk vocaal erfgoed. Hoda's films, voorstellingen en tentoonstellingen zijn vertoond op verschillende festivals en culturele podia. Ze volgt een PhD-onderzoek aan Sint-Lucas Antwerpen over de zangtraditie van Bakhtiari vrouwen in het westen van Iran.
https://www.instagram.com/siahtiri.hoda/

 

 

photos | Burezi at TiNWWiP