Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat Measuring Narrative With Water

Zoektocht naar verantwoordelijkheid voor een familiegeschiedenis die 100 jaar geleden werd geschreven tussen Kopenhagen en Bangkok.

audiovisual performance
TH 18.04 20:30 + talk
FR 19.04 20:30 + talk

in het Engels
60 min. 

ᗰEᗩᔕᑌᖇIᑎG ᑎᗩᖇᖇᗩTIᐯE ᗯITᕼ ᗯᗩTEᖇ is een audiovisuele performance over het spanningsveld tussen persoonlijk erfgoed en historische verantwoordelijkheid. Tussen 1920 en 1922 reisde Knud Heckscher, de overgrootvader van Sirah Foighel Brutmann, van Kopenhagen naar Bangkok, waar hij werkte voor een Deens-Brits-Siamese elektriciteitsmaatschappij. Gedurende deze twee jaar rapporteerde hij nauwgezet zijn dagelijks leven in een reeks van 107 brieven en een verzameling zwart-witfoto's. In 2020 ontving Sirah deze brieven en foto's als erfenis. Deze archiefmaterialen vormen het vertrekpunt voor het werk van Sirah en Eitan voor ᗰEᗩᔕᑌᖇIᑎG ᑎᗩᖇᖇᗩTIᐯE ᗯITᕼ ᗯᗩTEᖇ, waarin ze de complexe persoonlijkheid van Knud en de verziekende omgeving waarin hij destijds navigeerde, onthullen. (Hoe) kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor onze/de geschiedenis door die te hervertellen?

Trigger warning: racistische en antisemitische inhoud van brieven en foto's uit 1920 en 1922.

De makers nodigen je uit om na de voorstelling samen te komen in de quiet space op de eerste verdieping tegenover de toiletten.

 

Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat (beiden °1983 in Tel Aviv) werken al jaren samen en maken audiovisueel werk. Ze wonen en werken in Brussel, en geven er ook les aan ERG (école de recherche graphique). In hun praktijk focust het duo op de performatieve aspecten van bewegend beeld. Daarbij wint geluid de laatste tijd steeds meer aan belang, zowel in de vorm van film scores, gesproken woord of live muziek. Hun werk bevraagt de ruimtelijke en durationele mogelijkheden van het lezen van beelden – bewegend of stilstaand; de relaties tussen geschiedenis en kijken als toeschouwer; de temporaliteit van verhalen en geheugen en de materiële oppervlakken van beeldproductie. De films en installaties van Eitan & Sirah hebben Europa en de wereld al rondgereisd, en meer recent werk was te zien bij Argos in Brussel en op de CON10UR biënnale in Mechelen.

https://messidorgroup.be/foighel-brutmann-efrat/

 

by and with | Sirah Foighel Brutmann and Eitan Efrat
dramaturgical doula | Bouchra Lamsyeh
source text and photographs | Knud Heckscher
recorded voices | Hanne Foighel and Rita Efrat
additional video material shot by | Hanne Foighel, Leni Huyghe Simon Halsberghe, Ula Sickle, Nilus Efrat and Gabriel Schenker
screen support | Sabrina Seifried
produced by | Messidor
with the support of | The Flemish Community, Morpho, Arts Centre Nona, Beursschouwburg, Kunsthal Extra City, Arts Centre Buda and Kunstenwerkplaats

 

you might also like
 
Loading...