music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Mooni Van Tichel – STILL / ALIVE

performance

Mooni Van Tichel – STILL / ALIVE

dans
TH 19.09 20:30
FR 20.09 20:30

Vier superhelden en hun kwetsbare super-lichamen.

+- 60 min.
geen gesproken taal
waarschuwing: rook, luide geluiden, stroboscoop, momenten van complete duisternis

Vier dansers bewegen in stop-motion op een vaste beat. Als onsterfelijke superhelden gaan ze eindeloos door in een cyclus van aanvallen, verdedigen, zweet afvegen en herladen. Schijnbaar moeiteloos bouwen ze verder aan hun ingebeelde super-lichamen en super-narratieven. Toch ontstaan er langzaamaan kleine barsten in hun grootse gebaren. Zijn ze klaar om de wereld te veranderen? Of zitten ze zelf vast in een systeem zonder uitweg?

In haar eerste groepsvoorstelling roept Mooni Van Tichel vragen op rond verlangen, geweld, macht, glorie, pijn en kwetsbaarheid. Wie heeft het recht zichzelf te verdedigen? Wie mag gewelddadig zijn zonder repercussies? En welk geweld wordt (on)zichtbaar gemaakt? Geïnspireerd door virtuoze lichamen, sciencefiction en de literatuur van Octavia Butler en Elsa Dorlin, gaat de choreografe op zoek naar utopische en dystopische wereldbeelden voor onze toekomst.

bio

Mooni Van Tichel heeft een achtergrond in hiphop, house en breaking. In 2021 behaalde ze een master in hedendaagse dans aan P.A.R.T.S. Haar afstudeersolo Deep Nyx werd gepresenteerd op Festival Cement, Amsterdam Fringe Festival en Moving Futures Festival. In 2022 creëerde ze een solo voor de reeks Ne Mosquito Pas en korte performances voor het festival DANSAND! in Oostende, Deweer Gallery in Zwevegem en het S.M.A.K. in Gent. Daarnaast is ze lid van het collectief leprojetgeo, dat met de bewoners van het ouderentehuis Bellevue in Vorst activiteiten organiseert rond lichamelijke connectie, aanraking en dans. Ze werkte als performer met Nathan Ooms, Stanley Ollivier, Olivier Dubois en Kris Verdonck, en als outside eye en choreografisch assistent met Antoine Dupuy Larbre en Marthe Koning. Sinds 2023 is Mooni Van Tichel als huiskunstenaar verbonden aan workspacebrussels binnen een driejarig ontwikkelingstraject.

https://www.instagram.com/moonivantichel

credits

Concept & creatie: Mooni Van Tichel – Performance: Costa Tombroff, Eli Mathieu Bustos, Manon Kanjinga Janssen, Mooni Van Tichel – Artistiek assistent: Antoine Dupuy Larbre – Lichtontwerp: Niels Runderkamp – Kostuumontwerp: Stefan Kartchev – Geluidsontwerp: Gizem Karaosmanoğlu – Techniek: Christophe Deprez – Productieleiding: Riet Meeus – Productie: workspacebrussels (Brussel) – Coproductie: Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), KAAP (Brugge/Oostende), workspacebrussels (Brussel) – Residenties: A Two Dogs Company (Brussel), CAMPO (Gent), c o r s o (Berchem), KAAP (Brugge), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), STUK (Leuven), workspacebrussels (Brussel) – Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap
Beeld: Willem Mevis