Samah Hijawi Chasing Za’atar
dinner performance
WE 29.09 19:00
TH 30.09 19:00

Chasing Za'atar is een gastronomische performance die voortvloeit uit Samah’s onderzoeksresidentie in de Beursschouwburg eerder dit jaar. Haar onderzoek richtte zich op de oorsprong van Za'atar, een belangrijk deel uit de Levantijnse keuken. In dit nieuwe werk stelt Samah een maaltijd voor die uiteenlopende geschiedenissen verweeft met hedendaagse verhalen over de zaden, kruiden en specerijen die Za'atar samenstellen. Haar performance biedt een intieme ontmoeting met de dingen die ons niet alleen voedsel, maar ook vreugde en gezelligheid schenken.

In het Engels
2,5 uur

Deze voorstelling bevat eten en drinken. De veiligheidsmaatregelen zullen worden nageleefd. 

WIE?
Samah Hijawi is kunstenaar en PhD onderzoekster in Artistieke Praktijken aan de ULB en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Haar meest recente multimedia werken bestaan uit: Aesthetics of the Political, een project rond politieke weerstand in kunstwerken die zich bezighouden met politieke kritiek; en Kitchen.Table., een onderzoek naar de verschuiving van voedselproductie door tijd en geografie. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel, Museum M, Hayward Gallery in Londen, BOZAR en Beursschouwburg in Brussel, MoMa en Apex Art in New York, en Darat al Funun in Amman.
instagram.com/hijawisamah
samahhijawi.com

Chasing Za'atar maakt deel uit van een groter onderzoekstraject getiteld Kitchen.Table. dat mee mogelijk wordt gemaakt door Beursschouwburg, A.M. Qattan Foundation Palestine, Vooruit en dankzij de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap.