music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Samah Hijawi Chasing Za’atar: from Jordan to Belgium (Part II) (work in progress)

performance

Samah Hijawi Chasing Za’atar: from Jordan to Belgium (Part II) (work in progress)

dinner performance
WE 29.09.2021 19:00
TH 30.09.2021 19:00

Samah Hijawi doet ons stilstaan bij de politiek van het eten op je bord.

Voor 'Chasing Za'atar (van Jordanië tot België)' werkte Samah samen met boeren en kruidendokters om meer te weten te komen over het Oreganokruid (زعتر Za'atar in het Arabisch). In dit performatief diner nodigt ze ons uit om ons een weg te eten door de geschiedenis van Oregano en na te denken over onze relatie met planten, hoe we eten en eten kopen, en over hoe beweging en migratie nieuwe voedingsmiddelen op ons bord brengt. Uit oude kookboeken van Bagdad, Aleppo en Caïro diept Samah recepten op om voedingspraktijken over tijd en geografie heen te achterhalen.

In het Engels
2,5 uur

Je hebt de keuze uit een vegetarisch of veganisch menu, of één met vlees.

Dit werk is een productie van Kunstenwerkplaats en wordt ondersteund door Beursschouwburg, Vooruit, Kaaitheater, A.M. Qattan Foundation, WPZimmer, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. 

 

WIE?
Samah Hijawi is kunstenaar en PhD onderzoekster in Artistieke Praktijken aan de ULB en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Haar meest recente multimedia werken bestaan uit: Aesthetics of the Political, een project rond politieke weerstand in kunstwerken die zich bezighouden met politieke kritiek; en Kitchen.Table., een onderzoek naar de verschuiving van voedselproductie door tijd en geografie. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel, Museum M, Hayward Gallery in Londen, BOZAR en Beursschouwburg in Brussel, MoMa en Apex Art in New York, en Darat al Funun in Amman.
instagram.com/hijawisamah
samahhijawi.com