music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
POETIC PRACTICES
RIRKRIT TIRAVANIJA Karl’s Perfect Day

film

RIRKRIT TIRAVANIJA Karl’s Perfect Day

Artist Film
WE 21.03.2018 20:30 BE première

Een dag in het maffe leven van de mysterieuze artiest Karl Holmqvist door de ogen van zijn vriend Rirkrit Tiravanija.

De film Karl’s Perfect Day is een letterlijke weergave van de titel. De film volgt - op Warholiaans wijze - Karl Holmqvist, een Zweedse dichter die in Berlijn woont. We volgen hem vanaf het moment dat hij opstaat ​​tot bedtijd, in al zijn verschillende en kleine activiteiten tijdens de dag. Tanden poetsen, planten verzorgen, poëzie lezen, naast een fiets wandelen, het huis van Hannah Höch bezoeken, enz. 

Karl heeft duidelijk beslist om zijn dag utopisch in te vullen en Rirkirt Tiravanija capteert al deze beslissingen met de grootste precisie. De filmmaker had als doel om een film te maken waarin kunst en de dagdagelijksheid van het leven met dezelfde intensiteit benaderd worden en met elkaar verweven zijn. Het resultaat is een filmische weergave van het grote geluk dat zit in kleine handelingen.

In aanwezigheid van Rirkrit Tiravanija en Karl Holmqvist!
+ JOIN THE ARTIST TALK BEFORE THE FILM

 

 

DE/MX | 2017 | 95’ | ov en

script: Karl Holmqvist ⎪ photography: Cristian Manzutto, Uwe Teske, Michael Kotshi ⎪ editing: Cristian Manzutto ⎪ sound: Cristian Manzutto, Cesar Gonzalez ⎪ casting: Karl Holmqvist ⎪ production: Cristian Manzutto, Rirkrit Tiravanija