music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Grove + Denzel Himself + iced lattina

music

Grove + Denzel Himself + iced lattina

concert
WE 24.04 20:00

Futuristische hiphop voor gothic cowboys en queer dancehall soundsystems.

20:00 iced lattina
21:00 Denzel Himself
22:00 Grove
23:00 iced lattina
00:00 end

Grove 

Producer en zanger Grove verdraait dancehall, bass en hiphop tot een gloednieuw beest, gedreven door sensuele bevrijding en politiek verzet. Geïnspireerd door het DIY karakter en de ethos van punk, de catharsis van dansmuziek en de kracht van de Jamaicaanse soundsystemcultuur, geeft Grove je stof tot nadenken terwijl je danst en genoeg energie om gedachten om te zetten in actie.

Sinds 2021 heeft Grove een reeks EP's uitgebracht, waaronder Queer + Black; een verkenning van identiteit, zowel persoonlijk als politiek, en een behendige combinatie van punchy hooks en verpulverende beats. De meest recente dubbel-EP P*W*R // PL*Y verkent de veelheid van machtsverhoudingen door radicale en speelse lenzen. In de afgelopen 2 jaar heeft Grove festivals over de hele wereld verpletterd en voorprogramma's verzorgd van o.a. Bob Vylan, Peaches, BABii & Moonchild Sanelly. 

https://www.instagram.com/theyisgrove/

Denzel Himself

Denzel Himself is een rapper en multidisciplinaire artiest uit de Londense rand. Zijn onweerstaanbare output van gothic, hardcore hiphop werd al omschreven als "Dilla's brein in Mansons schedel" maar zijn artistieke visie gaat verder dan dat. Zijn visuele universum zou je kunnen omschrijven als een soort rebelse puber-love-baby van Lil Nas X en ho99o9 – barstend van de agressieve honger naar meer meer meer.

Des te indrukwekkender omdat Denzel Himself alles zelf componeert, produceert, performt en vormgeeft. Misschien daarom dat PC Music medeoprichter A. G. Cook een vroege supporter is en hem boekte voor een (nu al legendarische) gig in de PC Music Pop Crypt in november 2023.

Na de EP Goth Cowboy: Country Songs for Grudge-Holders in 2022 en een resem singles met het woord “Goth” in de titel in 2023, kijken we nu al uit naar het nog mysterieuze maar zeer waarschijnlijk lekker gothic debuutalbum. Ondertussen zal je deze hybride visionair moeten komen van dichtbij beleven.

https://www.instagram.com/denzelhimselfx/

iced lattina

iced lattina betreedt de DJ booth met kwetsbaarheid en contemplatie en gebruikt muziek als haar catharsis. Van ambient tot trap tot drill, haar zorgvuldig samengestelde selecties bieden luisteraars een uitlaatklep voor verborgen frustraties.

Ze verbreedt haar bereik als curator bij Kiosk Radio, waar ze elektronische artiesten uit Brussel en daarbuiten presenteert. iced lattina's genre-overstijgende sets belichamen onvoorspelbaarheid terwijl ze de normen van clubmuziek uitdagen. Als queer vrouw van kleur streeft ze naar oprechte diversiteit in de muzieksector.

https://www.instagram.com/icedlattina/

 

 

image Grove | Khaliphotography 
image iced lattina | Jitse Roels