Silke Sarens De Echo van de Kogel
film BE premiere
WE 27.10.2021 20:30

Silke Sarens toont haar eerste film aangevuld met andere stukjes handgemaakte troost van Maaike Neuville en Guillaume Vandenberghe & Raphael Kolacz.

DE ECHO VAN DE KOGEL  Silke Sarens (BE première)
2021, 21’30” 
in het Nederlands, Frans en Engels ondertiteld

Op 23 februari 2013 werd Silke's vader in Mexico vermoord. Aan de hand van zijn laatste route gaat ze naar hem op zoek door in de leemte de echo’s te vangen die de kogel achterliet. Haar eigen stem tracht daarbij niet alleen zijn afwezigheid, maar ook die van een latente criminaliteit zichtbaar te maken.

Direction, camera and voice: Silke Sarens, screenplay: Rebekka De Wit and Silke Sarens, sound: Simon Halsberghe, editing: Dieter Diependaele. 

WIE?
Silke Sarens studeerde fotografie aan de LUCA School of Arts in Brussel waar ze ook
woont en werkt. In haar zoektocht naar ontmoeting en verbinding is familie een vaak
terugkerend onderwerp. De echo van de kogel is haar eerste film.

 

ROUWDAGBOEK  Maaike Neuville
2018,  15’20”
in het Nederlands, Engels ondertiteld

En ik weet, mijn leven lang zal ik heen en weer geslingerd worden tussen het zachte geluk jouw aanwezigheid te voelen in al wat mij omringt en de soms ondraaglijk simpele vaststelling jou nooit meer vast te kunnen pakken."

Momentopnames, gefilmd door een dochter die haar moeder verloren is. Het loslaten, het vallen en het opstaan, allen stilzwijgend vervat in de eenvoud van deze autobiografische beelden. Een film als rouwproces.

Direction, camera and voice: Maaike Neuville, production: forword/Animal Tank, co-editor: Fairuz, sound re-recording: Kwinten Van Laethem, music: Nana (Berceuse) by Angélique Ionatos.

 

L’ÂME EST VAGABONDE  Guillaume Vandenberghe & Raphaël Kolacz
2009,  9’30”

Op 29 juni 2009 beslist de schilder Philippe Vandenberg uit het leven te stappen. Hij was in zijn appartement in Brussel. Zijn zoon keert er terug ...

Direction and production: Guillaume Vandenberghe, camera: Guillaume Vandenberghe and Raphaël Kolacz, editing: Effi Weiss, sound: Marco Saez Martinez, music: Thomas Smetryns.