Carolina Mendonça & Catalina Insignares useless land
online reading sleepover
SA 14.11 23:00 online event

Maak een zacht eiland bij je thuis en wordt deel van een collectief terrein, een plek waar slapen een manier is om de wereld te begrijpen. Waar stemmen zachtjes in de oren sijpelen en verhalen weven. Een braakland.

De nood om de tijdelijke groep van mensen met wie we overnachten te vertrouwen, de nood om elkaar door de afstand te begeleiden. Het globale van het collectieve onderbewustzijn, van de geglobaliseerde kwetsbaarheid, en het lokale van onze lijven en van de geesten van deze stad en geen andere. Een waakzame staat waar we samen kunnen zijn in onenigheid, met onze verschillende talen en dromen, in een toestand tussen waakzaamheid en slaap. ‘s Nachts kunnen we verstillen en luisteren.

useless land is een compilatie van fictieve en theoretische teksten over een pre-industriële wereld. Deze teksten schetsen een cognitieve kaart van mogelijkheden in onze relatie met en perspectief op de natuur, dieren, spoken en planten.

- De lezing / performance begint om 23u en eindigt bij zonsopgang.

- Wanneer je geregistreerd bent, sturen we je een link waarmee je van bij je thuis verbinding kunt maken.

- Je kan slapen of wakker blijven terwijl je luistert. Je zal waarschijnlijk geen een volledige nachtrust hebben. We raden je daarom aan om de dag erna wat rust in te plannen.

- Als je met meer mensen samenwoont, raden we je aan om er een slaapbijeenkomst van te maken in een groot gemeenschappelijk bed.

In het Engels

 

BIO

Carolina Mendonça, gebaseerd in Brussel, werkt met dans, theater, beeldende kunst waardoor kennis wordt besmet en kwetsbaar is voor andere logica. Afgestudeerd in Podiumkunsten aan ECA-USP in São Paulo en Master in Choreography and Performance aan de Giessen University in Duitsland met een DAAD Scholarship, waar ze in 2018 afstudeerde met haar werk "Pulp, History as a Warm and Wet Place”. Carolina werkt samen met artiesten zoals Catalina Insignares, Dudu Quintanilha, Volmir Cordeiro en Marcelo Evelin die onder andere op festivals als Kyoto Experiment, Festival d`Automnne, Tanz in August, Kunstenfestivaldesarts en Impulztanz optreden.

Catalina Insignares is danseres en choreografe. Ze is geboren in Bogota, woont en werkt nu in Parijs en studeerde dans in Canada en Frankrijk en performance aan de Giessen Universiteit in Duitsland. Als choreograaf is ze op zoek naar dat moment waarop dans, aanraking en beweging onbegrijpelijke, onbeschaamde subjectiviteiten en gemeenschappen genereren. Haar werk is voornamelijk opgebouwd via samenwerkingen voor enscenering, dramaturgie, lesgeven en optreden (Else Tunemyr, Miriam Schulte, Larisa Crunteanu, Zuzana Zabkova, Carolina Mendonça). Sinds 2017 werkt ze samen met choreograaf Myriam Lefkowitz als performer in haar immersieve werk maar ook in een samenwerking die manieren vindt om sensorische praktijken te infiltreren die zijn afgeleid van hun werken in verschillende sociale contexten. In 2019 nam ze deel aan de derde cyclus van onderzoeksprogramma THIRD aan DAS School in Amsterdam.

You might also like: