music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Tarek Lakhrissi Bright Heart — Out of the Blue — Hard to Love

film

Tarek Lakhrissi Bright Heart — Out of the Blue — Hard to Love

film
SA 10.06.2023 19:30 BE première

Drie films over gelaagde identiteiten, toevlucht en queer futuriteit.

Jahid ontsnapt aan een gevaarlijke motorrijder en vindt toevlucht in een bizar museum waar hij allerlei bijzondere personages ontmoet. Tijdens dit onwaarschijnlijke avontuur komt de jonge man in aanraking met schoonheid en politiek bewustzijn, maar ook met de gevaren die daar aan verbonden zijn.

In het Frans, met Engelse ondertiteling
geproduceerd door MALFAME, gecoproduceerd door la Maison Populaire en Beursschouwburg
foto: Plateau Digi

 

Out of the Blue, 2019, 13’

Tarek Lakhrissi's futuristische vertelling Out of the Blue speelt zich af op een radicaal moment in de tijd, wanneer een politiek conservatief tijdperk plotseling tot een einde komt. Lakhrissi vermijdt traditionele apocalyptische verhalen en focust op de aard van de overgang zelf. In de laatste scène houdt het hoofdpersonage van de film een speech over vrijheid, zelfbeschikking en een queer toekomst.

Hard to Love, 2017, 5’

De eerste experimentele film van Tarek Lakhrissi gaat over de moeilijke relatie tussen een minnaar en drie talen: Frans, Engels en Arabisch. "De integratie, zo leren we bij Tarek Lakhrissi, is ook de toestand van zich niet gewenst voelen, niet geliefd zijn, met als uiteindelijke vraag : Hoe ontsnapt men aan het stigma van kolonialisme en xenofobie als het gaat om van iemand te houden, geliefd te worden en van zichzelf te houden? Hard to love' suggereert dat het uitputten van de taal van de onderdrukker een mogelijke uitweg zou kunnen zijn." — Cedric Fauq

 

Tarek Lakhrissi is een visuele kunstenaar, dichter en schrijver uit Parijs. Hij onderzoekt sociopolitieke verhalen, transformatie en magie aan de hand van tekst, film, installatie en performance.

https://tareklakhrissi.com/
https://www.instagram.com/tareklakhrissi/