music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Close To Home: Sara Dziri & Valentina Bellanova

music

Close To Home: Sara Dziri & Valentina Bellanova

live show dj sets
FR 11.03.2022 22:00

Emotionele introspectie, woede, klassieke Ney en verzoenende techno clubbing uit de tussenruimte waar Sara Dziri haar eerste album releaset: Close To Home.

De veelgeprezen DJ, producer en Souk Sessions organiser Sara Dziri doet op 25 maart iets heel speciaal: Close To Home uitbrengen op Optimo Music, het eerste album onder haar volledige eigen naam. Luister nu al naar de eerste single 'fille de racaille'.

Na jaren mixen op topniveau als DJ Dziri – ze is sinds kort ook Fuse resident –  is Close To Home een eerste intens persoonlijke langspeler waarin ze thema’s als thuishoren, representatie en vooroordelen vorm geeft met de klanken van haar dubbele Belgische-Tunesische achtergrond. Dansbare introspectie die, zoals heel Dziri’s artistieke praktijk, een emotionele en muzikale ruimte schept waar die onrechtvaardige vooroordelen, de woede die ze veroorzaken, en een uiteindelijke verzoening samen dansen. Dat klinkt als techno, trance, ambient, krautrock, dark wave, orkestmuziek, samples van traditionele Noord-Afrikaanse instrumenten én ook Sara Dziri’s eigen, dromerige, poëtische stem.

Voor deze live gig brengt Sara Dziri de Italiaanse soliste Valentina Bellanova mee, die klassieke Turkse en Arabische Ney speelt. Zelfs de “samples” zijn in dit concert dus live. Samen creëren de twee artiesten een sonische tussenplek waar elektronica en traditie, Oost en West, Berlijn en de woestijn elkaar ontmoeten en versmelten.

Brusselse eilandbewoner en tussenruimtespecialist islas komt uit haar vaste parkstek Kiosk Radio naar de rooftop gezweefd op haar signature mix van dance music, ASMR, spoken word, ambient en vreugdevol minimalisme. Ze opent de avond naar goede gewoonte met geluiden die je nog nooit eerder hoorde.

Verder dansen doen we met Mary Lake. Ze groeide op in Algerije, Frankrijk en Nederland, en host de maandelijkse radioshow Worshipping Discordia om er met elektronische en folk muziek uit diverse hoeken van de wereld te experimenteren. Ook in haar live sets klinkt haar eigen stem door de opzwepend-uitnodigende mix van atypische techno, electro en left-field.

21:00 doors
22:00 islas
00:00 Sara Dziri & Valentina Bellanova (live)
01:30 Mary Lake
03:00 end

foto Sara Dziri: Louis Kerckhof