Professeur Promesses & Isengard Guilde w/ Donna Candy + tommy moisi + Lilo + Nonchalanté Partners + Vinessett

Van nu-metal tot trance, van rock tot trap, van guaracha tot footwork — dit wordt een lofzang op de muzikale hybriditeit!

nightlife
FR 01.03 22:00

22:00 Nonchalanté Partners (dj)
23:30 Lilo (dj)
00:30 tommy moisi (live)
01:30 Donna Candy (live)
02:15 promesses (dj) 
03:45 Vinessett (dj)

Donna Candy  
Loodzware nu-metal basgitaren, ondersteboven-fuzzy vocals, spetterende drums,  verontrustende vocals en meedogenloze loops — is dit de moshpit of de dansvloer? Strikvraag: het is gewoon lekker allebei tegelijk, en het sludge-snoepgoed van DIY trio Donna Candy smaakt naar meer. Alles begon in Marseilles met het idee om een feestband te beginnen die zou passen tussen de trance sets om 4u ‘s ochtends – maar al gauw raakte het drietal verslaafd aan hun eigen euforische doom-noise. Live staan ze altijd naar elkaar gekeerd, in het midden van de zaal, zonder podium. De energie tussen Donna Candy en hun publiek transformeert, bouwt op, barst los in een queer catharsis. Van de voor metal zo typerende tweedeling tussen nihilistisch machismo vs. hyper-vrouwelijkheid blijft niet veel over; de onweerstaanbare faux-hybriditeit van 90ies nu-metal daarentegen voelt opeens wel heel erg mogelijk. Enkele kort-maar-krachtige tournees door de underground van o.a. Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Konikrijk leidden tot een knallllllller van een debuut-LP Blooming, samen uitgebracht door Bison, Isola, Kraak en Swallowing Helmets. Die twee laatste boekten Donna Candy al eens in La Perle in Brussel; Promesses en Isengard brengen hen nu mee naar je-weet-wel-welke Zilveren Zaal (en dat klinkt wel verdacht veel als nieuwe muziek in de pijplijn…)
https://www.instagram.com/donna__candy/
https://soundcloud.com/donnacandy/

 

tommy moisi
tommy moisi schrijft, componeert en zingt al enkele jaren. Zijn gevoelige, poëtische teksten spreken over universele emoties, zijn stem wiegt het publiek en zijn energie straalt zachtheid en authenticiteit uit. Toch voelt zijn muzikale output even vaak als een zurig snoepje met meer doorns dan een gepixelde roos. Die hybriditeit tussen HD en lo-fi, super smooth en ongepolijst, Gen Z(eitgeist) en tijdloosheid bekoort zowel online als offline – ook voor wie dat misschien niet meteen had horen aankomen. De zelf uitgebrachte EP’s variety en sparkling memories worden gesmaakt door een community van artiesten die ergens tussen Soundcloud en Parijs lijken te wonen, zoals producer NxxxxxS of beursschouwbekenden Oï les Ox en Salome. Hoog tijd om irl – wat dat ook moge betekenen – kennis te maken.
https://www.instagram.com/tommy_moisi/
https://soundcloud.com/benedictlegroinscotvile

 

Lilo 
Lilo’s muzikale keuzes zitten vol contrast, dat als een parfum over je heen spoelt en diepe emoties laat herleven. Zowel in haar online playlists als in haar sets voor LYL en Kiosk Radio graaft ze diep in de Oost-Europese electro trance van de vroege jaren 2000, gecombineerd met typische geluiden uit haar jeugd in Oekraïne en een vleugje rockinvloeden uit haar tienerjaren in Frankrijk. Dansen maar <3
https://www.instagram.com/lilo___0o/
​​​​​​​https://soundcloud.com/lil_o0o/

 

Nonchalanté Partners
Een achtbaan van emoties, van somber naar hoopvol, dat is het credo van de zussen Chloé en Amélie. Nonchalanté Partners delen ballades waarvan alleen zij de wendingen kennen. Verwacht tjirpende, louterende en troostende tracks.
​​​​​​​https://www.instagram.com/tchikyboom
https://www.instagram.com/chloecordiale​​​​​​​​​​​​​​
https://soundcloud.com/nonchalantexpartners​​​​​​​

 

Vinessett
Vinessett, mede-oprichter van het Brusselse kunstenaarscollectief en label Isengard, is een dj die het liefst van al onrust stookt. Je weet nooit wat de volgende laag is, maar het is hoogstwaarschijnlijk explosief grappig. Verschillende tijdperken en regio's worden ingeschakeld voor zijn uptempo puinhoop: guaracha, jersey club, basmuziek, EDM, dnb, rap, footwork… zolang het maar lekker raar en lekker punchy is. 
https://www.instagram.com/vinessett/​​​​​​​
​​​​​​​https://soundcloud.com/vinessett

 

Promesses
Wanneer de dj’s Samos en Härdee samen mixen, heten ze Promesses. Dat vinden ze zo leuk, dat ze ook zelf parties organiseren onder de naam Professeur Promesses. Dat organiseren vinden ze zooooo leuk dat ze ook Milieux Festival op poten hebben gezet en Promesses katapulteerden tot een grenzen-verpulverend  platenlabel, met o.a. releases van Apulati Bien, chiasme en DJ Call Me en echte pareltjes van compilaties met o.a. Clara!, salome en Kelman Duran erop. De rode draad? Hybriditeit en eclecticisme – oftewel, lang leve de afwezigheid van enige rode draad! De releases, Rinse FM radioshows en live sets van Promesses trekken zich niet zo bijster veel aan van “hoe het hoort” maar des te meer van hoe het klinkt. Rap, reggaeton, footwork, trance, jersey, baile funk, hyperpop, ambient … alles mag, behalve grenzen stellen aan de expressieve vrijheid van artiesten of publieken. Muziek beleven is iets door en door collectief in de wereld van Promesses. Dus wees welkom, het is hier leuk <3
​​​​​​​https://www.instagram.com/_promesses/
​​​​​​​https://soundcloud.com/prmsss

 

you might also like
 
Loading...