Dis Mon Nom on friendship

conversations

Dis Mon Nom on friendship

conversation workshop karaoke
TH 18.04 19:00

Beste vrienden, verre vrienden, werk- en speelvrienden, weinig vrienden of net heel veel, strijdmakkers, feestbuddies, bondgenoten en frenemies, gekozen familie of toevallige besties – vriendschap bestaat in alle geuren en kleuren en soorten en maten. Al die verschillende vriendschappen en hoe ze onze ervaringen en identiteiten beïnvloeden vormen bij elkaar opgeteld een maatschappelijk fenomeen van formaat. 

En toch is vriendschap nauwelijks het onderwerp van studie. Het blijft verrassend afwezig uit kennisinstituten en culturele of politieke evenementen (waar het vaak in de schaduw moet staan van romantische liefde of familiebanden).

Daar wil curatorcollectief Dis Mon Nom verandering in brengen. Het doel is om in de toekomst een meerdaags vriendschapsfestival te organiseren. Het plan voor nu is een uitnodiging voor jou en al je vrienden om mee te komen denken, praten en workshoppen over vriendschap. 

En om de festival-verbeeldingskracht te stimuleren is er nog een belangrijk detail: vriendschapskaraoke!!!!!Dis Mon Nom is een nomadisch curatorieel platform dat expo’s, gesprekken, voorstellingen en ontmoetingen organiseert. Opgericht door Déborah Claire en Erell Hemmer, beiden fotograaf en curator, biedt Dis Mon Nom weerwoord en -beeld in een (kunst)wereld die enerzijds overdreven visueel is en anderzijds bepaalde identiteiten en lichamen nog te vaak uitsluit. In de vorm van intersectionele, feministische en inclusieve samenwerkingen met artiesten, instituten en andere culturele actoren, noemt Dis Mon Nom die dingen bij naam. Want benoemen is doen bestaan.
https://www.instagram.com/dismonnom_/

 

visual by | Johan Poezevara