music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Moor Mother + SVDU

music

Moor Mother + SVDU

concert
FR 06.05.2022 20:00

Een holografisch hersenspinsel van een Afrotopische droom, tegelijk godin en krijger, mysticus en cyborg, griot en toekomstige tijdreiziger, die luidruchtig mijmeringen over pijn en protest in ons bewustzijn inprent.

20:00 doors
20:30 SVDU
21:30 Moor Mother

Camae Ayewa aka Moor Mother is muzikant, slam poet, activist en multidiscplinair kunstenaar uit Philadelphia. Ze zingt bij Irreversible Entanglements, MoorJewelry en 700bliss.

Haar recentste album BLACK ENCYCLOPEDIA OF THE AIR, thuis opgenomen in maart 2020, maakte ze met soundscape artiest en producer Olof Melander. Extra beats en ideeën uit hun eerdere samenwerking Jazzcodes brachten ze bij elkaar in een document dat mooier is en verder kijkt dan de compilatie van niet eerder uitgebrachte tracks die ze voor ogen hadden. Het album is een hartige maar uitgepuurde beat-soep van futuristische soul, anti-trip hop, alles-behalve-toevallige rap vocals en andere duistere materie.

Moor Mother verzamelt een veelheid aan instrumenten en stemmen en creëert er iets vreemds en onbekends mee, als een gids voor tijdreizigers van de moderne wereld, een post-alles 12u01 op de aftelklok van de apocalypse – en dus de eerste minuut van wat er daarna komt…

Intergalactische poëet, zanger, performer, theatermaker en producer Loucka Fiagan is geboren in Togo en getogen in Brussel. De computer is hun voornaamste instrument om geluiden, beelden, woorden en ideeën te mixen en remixen tot een eigen universum van ritmes en poëzie. Hun muziek is geïnspireerd door hiphop, ambient, beat-poëzie, noise en punk.
https://www.instagram.com/loucsvdu