music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Lander & Adriaan + Dushime

music

Lander & Adriaan + Dushime

concert
FR 29.04.2022 20:00

Kleed je (half) uit en dansen dansen dansennnnnn.

20:00 doors
20:30 Dushime
21:30 Lander & Adriaan

Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…)  ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets. In een melancholische queeste naar de ultieme, authentieke nacht-ervaring, ontstond het avontuur van deze 2 nachtridders, Lander & Adriaan en de Biskolom, de imaginaire club waar dit verhaal zich in afspeelt.

Zij ontmoeten elkaar zelf in dit album als toeschouwers van deze ervaring en nemen je mee in een koortsige nacht van dromen, dansen en ijlen, heftige beats en muren van synths. Melancholische engelenkoren lieflijk gecontrasteerd met kille, aardse 808 bassen, dan weer gierende supersaws en amenbreaks, dan weer een bad van druiperige synthesizers. Stoomtreinen, kermissen en Brazilaanse stranden, alles wordt prettig gestoord gecombineerd tot liftmuziek voor fijnproevers. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting.
https://www.instagram.com/lander_en_adriaan

 

Acteren of musiceren: Andie Dushime kicks ass op beide domeinen. Zingen en performen ziet ze als een genezingsproces dat iemand helpt tot zijn of haar puurste zelf te komen. Haar acteerdebuut maakte ze in Milo Raus ‘Lam Gods; in Luk Percevals ‘Black’ imponeerde ze met twee zangpartijen. Haar stem is zowel krachtig als zalvend, haar universum zowel sterk als fragiel.
https://www.instagram.com/dushime___

 

foto Lander & Adriaan: Tina Herbots

You might also like: