music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Pauline L. Boulba & Aminata Labor — JJ

film

Pauline L. Boulba & Aminata Labor — JJ

film gesprek
SA 21.09 20:30 + talk

Ga mee op de reis door New York, naar het leven van Jill Johnston als danscriticus, radicale lesbienne en performer.

JJ, Pauline L. Boulba & Aminata Labor, Frankrijk, 2023

71 min
in het engels en frans, franse ondertitels 

JJ volgt de reis van Ami en Popo naar New York in de lente van 2022. Terwijl ze de voetsporen van Jill Johnston (1929-2010) volgen, ontmoeten de twee lesbische onderzoekers mensen die Jill kenden als danscriticus, radicale lesbienne en performer. De vele kanten van Jill geven inzicht in lesbische erfenissen, de rol van lesbiennes in de kunst en de plaats van lichamen in activistische ruimtes.

bio

Pauline L. Boulba is een performer en dansonderzoeker uit Parijs. Haar werk richt zich op de analyse van kunstwerken, queer en feministische praktijken en de rol van emoties in dans. Sinds 2015 maakte ze verschillende voorstellingen, waaronder de cyclus 'La langue brisée', 'As Buffard As Possible' en 'Ôno Sensation'. Ze begeleidt andere kunstenaars en studenten als dramaturg en pedagoog.

https://www.instagram.com/p_o_p_ooooo/

Aminata Labor is performer en onderzoeker. Haar werk vertrekt vanuit haar persoonlijke en intersectionele ervaringen en praktijken. Ze tekent onder het pseudoniem "arg" en danst ook.

Samen werken Aminata en Pauline rond Jill Johnston. J.J. is de titel van hun onderzoek dat leidde tot een performance, een boek en een film, gecreëerd tussen 2022 en 2024. Aminata en Pauline vormen samen de amateur-rapband "La flemme" waarmee ze af en toe optreden.