music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
in harm's way
Carolina Bianchi

performance

Carolina Bianchi

residentie

Carolina Bianchi is een Braziliaanse theatermaker, performer en schrijver. Ze woont in Amsterdam, waar ze afstudeerde van het DAS Theatre masterprogramma. Haar praktijk situeert zich op de lekker vage grens tussen theater en performance, daar waar theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Carolina vertrekt meestal vanuit een crisisperspectief over gendergeweld om vervolgens fantastische fabels te lanceren die erotisch, zintuiglijk en meedogenloos flirten met de geschiedenis tot de lineaire tijd vervaagt. Op het podium mixt ze uiteenlopende referenties uit de literatuur, film en schilderkunst, gevuld met muzikale mashups en een constante confrontatie met alles wat een absolute waarheid lijkt te zijn. Ze is regisseur van het collectief CARA DE CAVALO (Horse's Face) uit São Paulo waarmee ze merdere voorstellingen maakte, zoals O Tremor Magnífico (The Magnificent Tremor) - 2020, LOBO (Wolf) - 2018, de openluchtvoorstelling Quiero hacer el amor (I wanna make love) - 2017, en de lezingvoorstelling Mata-me de Prazer (Kill me by Pleasure) - 2016.

Carolina werkt momenteel aan CADELA FORÇA (Bitch Strength). Dit project bestaat uit drie voorstellingen die een Danteske hellecirkel vormen, met verhalen over verkrachting gevolgd door femicide vanaf de jaren '90 tot nu. Centraal staan de problemen bij het documenteren van een verkrachting en de broederschap tussen mannelijke cis-personen als onderdeel van een taalsysteem dat geweld tegen vrouwen in stand houdt. Het eerste stuk van het project, The bride and the goodnight Cinderella, gaat in 2023 in première. Tijdens haar residentie in Beursschouwburg zal Carolina aan het tweede deel van het project schrijven, The Rape Scene.

Samen met Beursschouwburg maakt Carolina een programma over seksueel geweld, zelfverdediging en artistieke strategieën. In Harm’s Way vindt plaats van 15 tot 18 maart 2023.

https://www.carolinabianchiycaradecavalo.com/

https://www.instagram.com/bianchicarolina/

picture by Mayra Azzi