music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Lisa Vereertbrugghen — DISQUIET sensational aesthetics of a technokin

performance

Lisa Vereertbrugghen — DISQUIET sensational aesthetics of a technokin

dans
FR 10.12.2021 20:30
SA 11.12.2021 20:30

Jungle, drum-'n-bass, beetje hardstyle en gabber.

DISQUIET onderzoekt verstoring en dystopie als inherente elementen van hardcoretechno-subgenres zoals gabber, hardstyle, jungle en drum-'n-bass. Hardcoretchno wordt gekenmerkt door een intensieve bas en drum, een snelheid van minimaal 160 bpm en een verstoring van de flow. DISQUIET focust op deze sonische uitbarstingen, pauzes en verstoringen en onderzoekt hoe deze een lichaam kunnen stimuleren. Hardcore dansen wordt voorgesteld als een mogelijke breuk met structuur en een zoektocht naar een elders dat onrustig is.

45 min.

In deze voorstelling wordt er stroboscooplicht, mist en luide muziek gebruikt. Kom gratis oordopjes halen in de ticket office.

handout_lisavereertbrugghen.pdf
Lees over de achtergrond van deze voorstelling.

 

WIE?

De in Brussel wonende Lisa Vereertbrugghen (°1986) is danser, choreograaf en onderzoeker. Sinds 2014 doet ze onderzoek naar hardcore techno-dansstijlen in verschillende vormen: voorstellingen, lecture-performances, performance-installaties en publicaties. Haar werk werd onder andere getoond in MDT (Stockholm), Oktoberdans (BIT, Bergen), Rencontres Chorégraphiques (Parijs), CA2M (Madrid), STUK (Leuven), BUDA (Kortrijk), Bâtard festival (Brussel en Amsterdam), Showroom MAMA (Rotterdam), CAMPO (Gent).

Concept, choreografie, performance: Lisa Vereertbrugghen, Geluid: Michael Langeder,  Licht: Vera Martins, Artistiek advies: Madison Bycroft, Constructie van set: Ian Gyselinck en Simon van Parys, Foto: Maud Samaha

Een productie van KWP Kunstenwerkplaats, In coproductie met December Dance (Cultuurcentrum en Concertgebouw Brugge), STUK Arts Centre, CAMPO en Bit-teatergarasjen. Met de steun van Beursschouwburg, BUDA, Workshop Foundation, National Cultural Fund of Hungary en Workspace Brussels.  

Met de financiële steun van de Vlaamse Overheid, Life Long Burning en het Creative Europe Programme van de Europese Unie.