music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
cinema Black(s) to the Future
cinema Black(s) to the Future episode 1

film expo

cinema Black(s) to the Future episode 1

looped screening
TH 26.01.2023 17:00
FR 27.01.2023 13:00 - 20:30
SA 28.01.2023 14:00 - 20:30

In the tiniest space in Beursschouwburg, you can watch films by Jyoti Mistry for free and without making a reservation. 

We remember differently, Jyoti Mistry
South Africa, 2004
25 min

Een Zuid-Afrikaanse witte middenklasse moeder en dochter worden samengebracht door de ziekte van de moeder. Wanneer ze persoonlijke herinneringen beginnen op te halen,  ontdekken ze hoe verschillend ze zich hun gedeelde verleden herinneren en hoe deze nuances hun perceptie van het heden vormen.

When I Grow Up I Want To Be A Black Man, Jyoti Mistry
South Africa/Austria, 2010
10 min

Een werk op twee schermen, over geweld en vrijheid. Op het ene scherm het 'alfabet van het geweld'. Het tweede scherm zoekt naar potentieel, mogelijkheid, streven en ambities voor een toekomst waarin de waarde van de zwarte man in de samenleving herleeft door een lexicon van vrijheid; hij rent ernaartoe.

Jyoti Mistry, geboren in 1970 in Durban, Zuid-Afrika, werkt met film als een samenspel tussen cinematradities en installatiekunst. Ze was artist in residence aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam en het California College of the Arts in San Francisco en was lid van de internationale jury voor kortfilms op de 68e Berlinale. Vandaag is ze hoogleraar film aan de Universiteit van Göteborg.

ciné-club op zaterdag 28.01 om 17:00
Collectieve kijk-sessie gevolgd door een gesprek met Guy Woueté
welkom!

Met de steun van de Franse ambassade in België en het Institut Français in het kader van EXTRA, een ondersteuningsprogramma voor Franse hedendaagse creatie.