music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BHM Brussels Grand Closing

music

BHM Brussels Grand Closing

concerts dj sets black history month
TH 31.03.2022 18:00

Kom met ons mee naar de viering van de officiële afsluiting van de Brusselse activiteiten van Black History Month Belgium 2022 – #BHMAssembly. Wees erbij voor de epische afsluiting van een maand vol met meer dan 30 evenementen in de hoofdstad alleen.

"Onszelf vieren is een politieke daad en belangrijk om onze pijn los te laten. Kom samen met anderen in een veilige(re) en trotse ruimte en neem een moment om te genieten van en interactief te zijn met muziek en dansvoorstellingen die ons inspireren om te genezen en vreugdevol te zijn, eten dat onze ziel voedt, en de dansvloer van een afterparty die Blackness in zijn geheel eert." - BHM Belgium

De capaciteit is beperkt, daarom vragen we je er rekening mee te houden dat BHM een viering is van Blackness en zwarte gemeenschappen. Sta er even bij stil dat je mogelijks de plaats van iemand anders wegneemt door naar dit evenement te komen.

18:00 - 01:00 concerts (beurscafé)

19:00 Mahina -  @mahinachameleon

MAHINA is een Belgisch-Congolese artiest. Al van jongs af aan schrijft, zingt, rapt, schildert en acteert ze, waardoor Mahina is uitgegroeid tot een veelbelovend talent. 

20:00 NanaKILL - @thenanakill

Nanakill is nog erg nieuw in de scene, maar wordt nu al 'one to watch' genoemd. Haar liefde voor 90s R&B is duidelijk te horen in haar soulvolle stem en meeslepende beats. Haar derde EP die later dit jaar uitkomt, is er zeker één om naar uit te kijken.

21:00 Suka Ntima - @sukantimamusic

Met zijn fusie van afrobeats, genge en andere traditionele afro-muziek, is Suka Ntima een bekendheid om in de agten te houden.

22:00 - 03:00 afterparty (rooftop)

22:00 K4 - @kkkkvier

Gailor, Michaël, Christopher en Robert, opgegroeid in Dilbeek. Hun passie is mixen, op zoek gaan naar de nieuwste bangers, en de mensen laten dansen. Terwijl ze back to back mixen beheerst elk van hen een ander muziekgenre, gaande van de fijnste Amerikaanse, Engelse, Franse en Belgische Trap en Rap tot R&B en Afro.

23:00 Versatile VSL presenteert KreepThaGod & Juggboi Fleur + NDUNGU - @versatilevsl, @kreepthagod, @juggboifleur, @jeuneclyde

KreepThaGod is een performer uit Luik van Angolese en Zambiaanse afkomst. Gepassioneerd door muziek begon hij zijn artistieke avontuur op jonge leeftijd. Juggboi Fleur is een auteur, performer en beatmaker van Rwandese afkomst uit Luik. Eind 2019 gaf hij optredens op Les Ardentes en in Reflektor. NDUNGU, "mom's boy" is een DJ en multidisciplinair artiest geboren in DRC/Kinshasa met liefde voor vogue beat, hiphop en clubmuziek.

00:00 Bo Meng - @meng.the.bo

Bo Meng is een Brusselse DJ die begon met een passie voor afrobeat en hip hop muziek. Sindsdien heeft ze afrohouse, house en een beetje electro aan haar sets toegevoegd. Maar één ding is hetzelfde gebleven: ze draait het liefst tracks van zwarte artiesten.

01:00 Saidou - @saidoumusic

Saidou is een DJ en producer die zich laat beïnvloeden door DJ Premier, Fela Kuti, James Brown, D'Angelo, Pete Rock en J Dilla. Hij staat bekend om zijn grote diversiteit aan muziekstijlen: van Hip Hop, Rnb, Trap, Grime, Afrobeats en Dancehall tot Underground Hiphop, Soul en Funk. 

02:00 K4 - @kkkkvier

03:00 THE END 

 

Host: BHM BE Brussels Team @bhmbelgium  @Brussels Grand Closing

Food by Sherry’s Kitchen @sherryskitchen2021

Dessert by Angel’s kitchen @__angelskitchen__