music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
ARGOS TV60: EDEN TINTO COLLINS Avant Le Grand Sceau

film expo

ARGOS TV60: EDEN TINTO COLLINS Avant Le Grand Sceau

film online
1 FEB — 7 MAR

argos stelt maandelijks een online programma samen onder de naam 'argos tv'. De selectie van deze maand is een korte film van Eden Tinto Collins en is hier te zien in het verlengde van de tentoonstelling Roaming the Imaginal, een coproductie van argos in Beursschouwburg.

 

Beste kijker,

Wat zou je je voorouders vertellen, mocht je hen een boodschap kunnen bezorgen? Die vraag bracht ons samen en leidde tot de zangimprovisatie die centraal staat in Avant le Grand Sceau.

Als deelnemers van deze performance, georchestreerd door componist en zanger Samantha Lavital en begeleidt door percussionist en multi-instrumentalist Ney aan de bèlè (Martinikaans drum), bevonden we ons op een erg geladen plek, te midden van een plein in Nantes bij het gedenkteken ter herdenking van de afschaffing van de slavernij. De performance opende een portaal en veroorzaakte een kosmische trance, met verschijningen, openbaringen en onzichtbare geesten.

Avant le Grand Sceau is een poging om dit tijdloze moment, een ervaring die ons samenbracht tijdens de laatste opnames van het tweede seizoen van A Pinch of Kola, terug te brengen. Andrés Baron legde het moment met een sequentieshot vast en vereeuwigde zo de laatste IRL momenten van Jane Dark.

P.S. Waar je je ook bevindt bij het kijken van deze beelden, laten we onze stemmen vereningen voor vrede en ieders bestaansvrijheid.

Deze film is het verlengstuk van Roaming the Imaginal, de expo van Eden Tinto Collins in co-productie met argos die nog loopt tot 25 mei.