music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Anthe Hermans & Lander Hermans A Howl from Brussels

film music expo

Anthe Hermans & Lander Hermans A Howl from Brussels

installatie
8 JAN — 12 JAN

Een installatie waarin woorden beelden zijn, beelden persoonlijk zijn, en het persoonlijke dwaalt door een Brusselse wereld van queer vreugde en verwarring.

In de video-installatie 'A Howl from Brussels' worden woorden beelden, worden beelden persoonlijk, en dwaalt het persoonlijke door een Brusselse wereld van queer vreugde en verwarring. ‘A Howl from Brussels’ ontstond als een gedicht, een bewerking van Allen Ginsbergs gedicht ‘Howl’ over gay New York in de jaren 50, en groeide uit tot een installatie die je meesleept in een caleidoscoop van queer herinneringen in het hedendaagse Brussel.

Met de installatie hebben broer en zus Lander en Anthe Hermans de woorden van het bewerkte gedicht en nauwelijks seconden durende videofragmenten uit hun eigen archief aan elkaar gebreid. Door dansende lichamen, standbeelden, filters, vrienden, losgeslagen speelsheid, somberheid, dag, nacht, afterdag, afternacht (die zich natuurlijk na afterdag afspeelt) aan elkaar te ketenen, toveren ze plaatsen, ruimtes en mensen uit hun eigen ervaring tevoorschijn. Gelukkig voor jou is hun tactiek lachen, hun tactiek is tijd verknippen, hun tactiek is niet-lineair, chaotisch en trippy. De kans is groot dat je verdwaalt. "Maak je geen zorgen," zeggen ze, "een medewerker van ons queer callcenter staat klaar in een tweede scherm om je bij de hand te nemen (maar niet je echte hand, bish, dit is geen VR)."

Parallel aan hun installatie cureren ze op de (enige echte) slotavond, 'Anaesthesia Night', een slowww avond die experimentert met woorden woorden worden en hoe die (queerly) uit te drukken.

'Anaesthesia Night' bevat een op woorden gebaseerde set van Alex Sourbis, een performance van Clara Lissens en korte optredens van Lilolance, Marie Van Roost en Violeta Borges Marques.

 

Anthe Hermans (1994, zij) is een mixed-media kunstenares, die momenteel het advanced master programma in research and design (ADMA) volgt aan Sint-Lucas Antwerpen.
https://www.instagram.com/anthe.hermans/

Lander Hermans (1996, hij) is wiskundige, momenteel bezig met een doctoraat in fundamentele wiskunde.
https://www.instagram.com/lilolance/

 

Dit project wordt gesteund door de Vlaamse overheid.