music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Vitesse CasseCouilles + James & Michelle + Daisy Ray + Joénah

music

Vitesse CasseCouilles + James & Michelle + Daisy Ray + Joénah

concert album release
WE 25.10.2023 20:00

Een bende punkers maakte een pop-album om hun ouders fier te maken en iedereen mag naar de release party komen. 

 

20:00 DOORS
20:30 JOÉNAH
21:15 JAMES & MICHELLE 
22:15 CASSECOUILLES
23:30 DAISY RAY

 

CASSECOUILLES
Zes jaar na hun geboorte staat CasseCouilles pas in bloei, en ze zijn klaar om hun ALP (Almost Long-Playing Record) te presenteren. Vitesse slaat de handen ineen met Beursschouwburg om In Bloei te presenteren, de eerste plaat die CasseCouilles op de wereld zet.

In het vroege voorjaar van 2017 ontkiemde CasseCouilles als een stille bloem in een verre Gentse studentenbuurt. Na zes jaar bloed, zweet en tranen bleven hun melodieën verborgen, een geheim in de schaduw van de Belgische muzikale horizon. De tijd was gekomen om zichzelf te herontdekken, als een feniks die uit de as herrijst.

Met In Bloei, hun maagdelijke meesterwerk, proberen ze nu de Vlaamse radiostations te bereiken. Dit album, een verzameling Nederlandstalige nummers, heeft de kracht om zelfs de meest onvermurwbare harten aan het dansen te krijgen. Ze hebben hun punkverleden vaarwel gezegd en omarmen nu tederheid in zijn puurste vorm. Met pop en cabaret proberen ze hun hooggevoelige ouders trots te maken. Maar met deze onvoorspelbare bende blijft de toekomst gehuld in een mysterieuze waas van onzekerheid, klaar om ons te betoveren met het onverwachte…

 

JAMES & MICHIEL
Michiel Renson en James de Graef zijn heel goede vrienden. Ze komen muziek spelen die mooi en hard is, net als het leven. 
 

DAISY RAY
Daisy Ray's sonische universum is wild, bitterzoet, ernstig, het geeft en het ontvangt. Met een intuïtieve speelsheid deelt ze haar liefde voor dansen, clubcultuur, filmpersonages en kinderliedjes. Een melancholisch hart en een geest die tot de zon dringt, verstrikt in een storm.
 

JOÉNAH
Joénah is een harmonisch zusterschap dat eeuwig een zwevende brug tussen twee thuislanden bewandelt. Toegewijd zwerven ze door hun etherische tussenwereld, op zoek naar aanknopingspunten. Audia & Dede halen hun inspiratie uit de traditionele muziek van Java, het Indonesische eiland waar hun moeder opgroeide. Teksten vullen hun liedjes aan met de oprechte directheid van de Nederlandse taal.
 

VITESSE
Vitesse is een dynamisch productiehuis dat in Brussel gevestigd is. Hun films omvatten genres als documentaires, fictie, muziekvideo's, installaties en experimenten, met als doel de mainstream media uit te dagen en samenwerkingsverbanden met gelijkaardige artiesten te scheppen.

 

image Daisy Ray by Joeri Thiry