Stanley Ollivier The Mirror Stand
dans
FR 17.09 20:30
SA 18.09 20:30

Ballroom en hedendaags danser Stanley Ollivier onderzoekt het begrip identiteit met een mix van ernst, overdrijving en zotheid.

Op zoek naar meer creativiteit, verruilde Stanley Ollivier gymnastiek voor hedendaagse dans. Die bracht hem van de Internationale Dansacademie (AID) en het Conservatorium (CNSMDP) in Parijs naar P.A.R.T.S. in Brussel. Tegelijk raakte hij betrokken bij de Ballroom scene als lid van The Iconic House Of Ninja in Parijs en Brussel. Op dit artistieke parcours onderzoekt Ollivier methoden om een identiteit te vormen, die tegelijk universeel en uniek is en (de verwerking van) persoonlijke complexen combineert met een rijke fantasie. Daarbij is zijn lichaam zijn voornaamste instrument, dat hij voortdurend uitdaagt om het onverwachte te genereren en het abstracte waar te nemen. 

The Mirror Stand is een evoluerend onderzoek. Elke performance is een huidige stand van zaken waarin toekomstige ontwikkelingen doorschemeren. Met humor, veelzijdigheid en een selectie (on)bekende voorwerpen slaagt hij erin om een normatief discours te laten barsten zodat het licht van verandering naar binnen kan schijnen.

Concept, choreografie, performance door Stanley Ollivier, adviseur: Kopano Maroga, visueel door: Kenny Mala Ngombe, video door Koblat Studio, Mary Szydlowska, muziek door Calvin Carrier.

Met dank aan The Iconic House Of Ninja & The Ballroom Scene, Mooni Van Tichel, Rita Alves en Lily Brieu Nguyen 

Gemaakt in het kader van het MASTER programma STUDIOS bij P.A.R.T.S.

WIE?
Stanley Ollivier heeft samengewerkt met verschillende artiesten zoals Lasseindra Ninja, Iván Pérez Avilés, Dance Theatre Heidelberg (DTH), Tatiana Seguin, Studio François Rousseau, Kamel Ouali, Morgan Production, Luis Ramirez Muñoz, Lila&John, Nina Muñoz, Anne Teresa De Keersmaeker, Collective LA 360/Sarah Deppe, Timothé Chams Yadollahi, enz.  Stanley Ollivier is ook lid van The Ballroom Scene, hij maakt deel uit van The Iconic House Of Ninja in Parijs/Brussel.
https://stanleyollivier.cargo.site