SOTA foyer

conversations

SOTA foyer

conversations
TH 14.09 18:00
TH 12.10 18:00
TH 02.11 18:00

Een reeks bijeenkomsten voor en door kunstenaars en kunstwerkers om nieuwe mensen te leren kennen en oude vriendschappen te doen heropleven.

State of the Arts (SOTA) is een open platform dat de structuren van de kunstwereld vandaag opnieuw wil verbeelden. In Beursschouwburg nodigt SOTA gasten uit die hun ideeën en voorstellen met je willen delen. Kom luisteren en van gedachten wisselen in een knusse en informele setting.

#02 12.10 POWER

Met de verkiezingen op komst is het tijd om politici te voeden met ideeën, visies en urgente kwesties. Heb jij thema's die je absoluut op de politieke agenda behandeld wilt zien? Maar je weet niet wie je moet aanspreken, hoe je moet beginnen of waar je  bondgenoten zitten?

Doe mee aan een workshop en open discussie met onze experts op politiek gebied Tom Kestens, Lotte Stoops en Jan Busselen. Samen denken we hardop na over strategieën om je stem als kunstenaar te laten horen. 

BEREID JE VOOR 
en denk alvast na over volgende vragen:

1/ Als je één specifiek onderwerp op de agenda mocht zetten, wat zou dat dan zijn?

2/ Waarom is dit belangrijk voor jou? Wat voor impact zou het hebben als dit inderdaad aan de orde zou komen? Welke (positieve) verandering zou je ervan verwachten?

3/ Welke mensen of gemeenschappen zouden betrokken moeten worden bij het ontwikkelen van ideeën rond dit onderwerp? 

Durf te dromen!

 

Save the date 02.11, 18:00 >>> SOTA Foyers #03: Share your activist Skills!

Open call

Voor de SOTA Foyers in de Beursschouwburg op donderdag 02 november nodigen we je uit voor een gesprek rond het delen van vaardigheden voor activisme. 

Wil jij jouw vaardigheden delen?
Als je geïnteresseerd bent, vul dan hier het formulier in!

We zullen 5 of 7 vaardigheden selecteren om die avond in kleine groepjes met elkaar te delen en hier een klein boekje van te maken.

Vaardigheden waar wij aan denken zijn bv het faciliteren van vergaderingen; actie initiëren/plannen; groepsverbindende oefeningen; collectieve zorgpraktijken; je rechten kennen in situaties van politiegeweld; kennis voor protesten; brainstormtechnieken; oefeningen om uit te rusten etc.

#01 14.09 The Gap komt naar Brussel

"Wij, net afgestudeerde studenten, worden geconfronteerd met een situatie die ons vaak wordt uitgelegd als 'de harde realiteit van het kunstenaarschap'. We staan helemaal alleen in de brede kloof tussen de kunstacademie en het werkveld."

In februari 2022 werd The Gap groep opgericht door alumni en culturele werkers om aandacht te vragen voor de kloof tussen het hoger kunstonderwijs en het werkveld, en te komen met voorstellen om er iets aan te doen. Ze publiceerden een open brief in Rekto Verso, hielden open bijeenkomsten en initieerden in Gent en Antwerpen 'Pairing is Caring', een mentorsysteem tussen jonge/opkomende kunstenaars en meer gevestigde kunstenaars/culturele werkers. 

Op 14 september delen ze hun werk, vragen en zorgen over hoe van het kunstveld een ecologie van solidariteit te maken, in plaats van één van competitie. Kom en deel in dit gesprek, en help een nieuwe groep vormen voor een Pairing is Caring in Brussel, in 2024/25.

https://state-of-the-arts.net/

foto © Mariana Machado