music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Re/defining Masculinities Week
Artor Jesus Inkerö Score, 2019

performance

Artor Jesus Inkerö Score, 2019

performance
TH 28.11.2019 20:30
FR 29.11.2019 20:30

Zoeken naar post-binaire lichaamstaal.

​​​​​​In hun nieuwe voorstelling ‘Score’ performt Artor Jesus Inkerö lichaamstaal die, binnen generieke westerse noties van mannelijkheid, vaak scheef wordt bekeken en niet als “mannelijk” passeert. Inkerö vraagt hun publiek om de machtsstructuren achter die (afkeuring van) lichaamstaal in de ogen te kijken en creëert zo de nodige ruimte om andere, niet-binaire normen te formuleren waarbij een nieuwe lichaamstaal tussen de mazen van die gender-categorisering door glipt.

Finse kunstenaar Artor Jesus Inkerö onderzoekt hoe taal, gebaren en andere communicatiesignalen een individu toegang tot bepaalde sociale groepen verschaffen of ontzeggen, en welke rol die fysieke patronen spelen binnen de westerse cultuur als geheel. Hun onderzoeksmedium is het eigen, niet-binaire lichaam dat door middel van bodybuilding de meest generieke mannelijke versie van zichzelf tracht te worden. Deze performatieve onderzoekspraktijk (samen met fotografie, video, geluids- en installatiekunst) neemt het conflict onder de loep tussen dat streven naar mannelijkheid en hoe daarbij verborgen, ontkende en kwetsbare vrouwelijke karaktertrekken aan het daglicht komen, als inherent neveneffect. 

‘Score’ is een solo live performance in samenwerking met de muziekproducer Minna Koivisto en choreograaf Ana Teo Ala-Ruona.

artorjesusinkero.com