music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
opening x launch Artisjok Records

music

opening x launch Artisjok Records

nightlife
FR 26.01 22:00

Kan je je een betere manier inbeelden om het voorjaar af te trappen dan een feestje met AliA en de vrienden van haar gloednieuwe label?

21:30 Doors
22:00 Bass Toast 
00:00 Moene x Soet x Bruno (live)
01:00 AliA b2b XL Regular
03:00 Shy One 

De dj-sets en producties van Shy One ademen de eclectische geest van Londen. In haar vroegste jaren, als host bij verschillende piratenzenders, absorbeerde ze de diverse geluiden en stijlen van de grootstad, dus verwacht je aan een flinke dosis grime en een breed spectrum aan clubmuziek. Niet afgeschrikt door critici die haar beats als "raar" of "anders" bestempelden, beitelde Shy One aan haar unieke sound (in het begin met Fruity Loops!) en trok zo de aandacht van Scratcha DVA, die haar EP ‘Decaffeinated Love’ en debuutalbum ‘Bedknobs and Boomkicks’ uitbracht op DVA Music. Vandaag omarmt de ondefinieerbare sound van Shy One onder andere hiphop, jazz, house en de West-Londense brokenbeat. Een goed gevulde tour agenda en regelmatige releases bevestigen Shy One als een van de meest eigenzinnige dj's en producers van Londen en wereldwijde omstreken.
https://www.instagram.com/shyclart/

 

XL Regular, gevestigd in Rome, onderscheidt zich als producer en DJ met een oprechte toewijding aan zijn kunst. Met een mix van genres als House, Broken-Beat, UK Garage en meer, creëert hij steeds een kenmerkende, soulvolle sound. Of hij nu een nieuwe track uitbrengt of een set samenstelt, wordt zijn aanpak getypeerd door een naadloze samensmelting van percussie-elementen en booty-shakin' grooves. Zijn talent als producer staat vast met releases op labels als ANMA, Cognitiva, Outplay en Wicked Wax. Zijn komende solo EP op Artisjok is een bewijs van zijn evolutie als artiest en een verfrissende toevoeging aan de scène. In de studio en achter de decks gaat zijn focus eerst en vooral uit naar mensen samenbrengen rond muziek. 
https://www.instagram.com/xlregular/

 

AliA wordt gedreven door een felle liefde voor verschillende genres. Elke keer weet ze naadloos een compromisloos en genre-overstijgend verhaal neer te zetten, zonder aan samenhang of verve in te boeten. Op jonge leeftijd heeft ze een verrassend grondige kennis van clubmuziek en een bijzondere mixtechniek. Ze is een resident op Brussels’ finest HORST Festival en een vaste gast in de beruchte C12 club. Haar eerdere optredens omvatten festivals als Worldwide Festival (Leysin, CH), Dekmantel Selector (Pula, HR), Dimensions (Pula, HR), Lowlands (Biddinghuizen, NL), Listen! Festival (Brussel, BE) en nog veel meer…
https://www.instagram.com/alyahriv/

 

Bass Toast is niet in een hokje te plaatsen en mengt genres als jazz, house en broken beats naadloos tot een opwindend sonisch tapijt. Zijn muziek is een bewijs van zijn onverzadigbare nieuwsgierigheid en grensverleggende toewijding aan elektronica. Met elke draai maakt hij een unieke luisterervaring die genres overstijgt en luisteraars gefascineerd en geïnspireerd achterlaat. Bass Toast is een gevoelstrilling die gestaag toeneemt.
https://www.instagram.com/bass_toast/

 

Het trio Bruno x Soet x Moene is diep geïnspireerd door jazz, funk, fusion en jungle. Bruno (synth + toetsen) & Moene (drums) leerden elkaar kennen op het Lemmensinstituut in Leuven en speelden samen allerlei concerten, later kwam Soet (bas) er ook bij om live extra energie te creëren. Hun bereidheid om onbekende muzikale gebieden te verkennen, door elementen van jazz en jungle in hun composities te verwerken, onderscheidt hen als een trio dat niet bang is om conventies uit te dagen. De toekomst is veelbelovend voor dit trio.
​​​​​​​https://www.instagram.com/drummerboy_moene/
https://www.instagram.com/bruno.de.smet/
https://www.instagram.com/soetkempeneer/

 

Het Brusselse label Artisjok Records werd door AliA opgericht naar aanleiding van een grensoverschrijdende ontmoeting tussen Belgische en buitenlandse underground muzikanten. Evenals het geliefde groentje is het label geworteld in een breed aantal genres, waaronder jazz, soul en elektronica, en bloeit het op in een bruisend geheel van grooves, ritmes en thema's.
​​​​​​​https://www.artisjokrecords.com/