music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
opening expo — Black(s) to the Future Quiet Refusal

expo

opening expo — Black(s) to the Future Quiet Refusal

expo
TH 26.01.2023 17:00

Een expo over spraak, discours en argumenten om (jezelf) te verdedigen tegen het geweld van koloniale geschiedenis. Met Sybil Coovi Handemagnon, Kyo Kim, Fallon Mayanja, Nicolas Pirus & Mawena Yehouessi. 

Quiet Refusal gaat over de zintuiglijke verkenning van nieuwe politieke en poëtische invullingen van het pleidooi - een toespraak ter verdediging van het (altijd bewegende) zelf. Het collectief B(s)ttF gebruikt collage en assemblage om ontmoetingen, botsingen en samenzweringen te doen ontstaan tussen praktijken, affiniteiten, fantasieën, tederheid en revolutie. Quiet Refusal wordt zo een strategie om te ontsnappen aan lineair denken, dominante verhalen en homogeen discours.

Black(s) to the Future is een fluïde groep van kunstenaars, denkers, activisten en schrijvers die rond hybride verhalen werken. Voor het eerst brengen Sybil Coovi Handemagnon, Kyo Kim, Fallon Mayanja, Nicolas Pirus en Mawena Yehouessi hun praktijken in dialoog in de vorm van een collectieve expo. Naast de expo organiseert B(s)ttF ook programma van looped screenings en ciné-clubs die het geweld van koloniale archieven laat zien aan de hand van een selectie films.

Met de steun van de Franse ambassade in België en het Institut Français in het kader van EXTRA, een ondersteuningsprogramma voor Franse hedendaagse creatie.

gerelateerde evenementen

28.01 20:30 Sol in the Dark by Mawena Yehouessi + aftertalk with Mawena Yehouessi, Nicolas Pirus and Kyo Kim (in het frans)

26-28.01 Cinema B(S)TTF Episode 1, met ciné-club op zaterdag 28.01 om 17:00

8-11.03 Cinema B(S)TTF Episode 2, met ciné-club op zaterdag 11.03 om 17:00 

10-13.05 Cinema B(S)TTF Episode 3, met ciné-club op zaterdag 11.03 om 17:00 

13.05 Performance van Fallon Mayanja 

21.05 Finissage