music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Sorour Darabi Natural Drama

performance

Sorour Darabi Natural Drama

dans
TH 01.12.2022 20:30
FR 02.12.2022 20:30

In deze futuristische dansmythologie schijnt Sorour Darabi hun licht op de natuur.

Eén van de beginselen van Sorour Darabi’s werk is kritiek geven op de gevestigde orde – niet om een nieuwe te creëren, maar opdat iedereen ze in vraag stelt. Hen wil zichtbaar maken wat wordt verdoezeld door denken in binaire tegenstellingen: mythes tussen links en rechts, man en vrouw, mens en dier, goed en slecht, fysiek en spiritueel, natuur en industrie. Hen wil hybriditeit en incoherentie in de spotlights plaatsen. In Natural Drama stelt Sorour het begrip ‘natuur’ in vraag en de impact ervan op identiteit en het lichaam. Natural Drama is een soort futuristische mythologie met wortels in de danstradities, zowel zichtbaar als onzichtbaar, bewaard en verloren gegaan.

60 min.

Sorour Darabi is een autodidactisch artiest uit Iran die sinds 2013 in Frankrijk werkt. In Iran was hen deel van de underground-organisatie ICCD, wier festival Untimely (Teheran) hun werk toonde voor hen naar Frankrijk vertrok. In hun voorstellingen behandelt Sorour de transformatie door de tijd en de interactie met de natuurlijke omgeving, en noties van taal, genderidentiteit, seksualiteit en kwetsbaarheid. In 2013 begon hen aan de Master Exerce in ICI-CCN in Montpellier, waar hen in 2015 afstudeerde. In 2016 creëerde Darabi Farci.e, een solo rond noties van taal, genderidentiteit en seksualiteit. Hun volgende voorstelling, Savušun (2018), is een ode aan affectie, kwetsbaarheid en wie erdoor getroffen wordt, met inspiratie uit Muharrams rouwceremonies de gerelateerde emoties: rouw, angst en lijden. In 2020-201 maakte hen op vraag van Kunstenfestivaldesarts Mowgli, geïnspireerd door de jungle als oneindig territorium op het kruispunt van eigentijdse mythes.

Lees Sorour's statement in Etcetera 'Mijn translichaam is een nomade’.

Concept, choreografie en performance: Sorour Darabi
Dramaturgie: Lynda Rahal
Sound Design: Pablo Altar
Light Design en Scenografie: Yannick Fouassier
Decor, Accessoires en Costume Design: Alicia Zaton en Marine Peyraud geassisteerd door Juliette Ritter gebaseerd op een idee van Sorour Darabi
Stage Management: Jean-Marc Ségalen en Selma Benramdane
Vocal Coach: Pierre Derycke
Dank aan Thélia Merchadou-Pineau en Pierre Renard
Executive production: Météores Administration
Productie: Charlotte Giteau
Productie & Tour: Sandrine Barrasso
Coproducenten: Centre national de la danse – CN D Pantin ; Festival d’Automne à Paris ; ICI-CCN Montpellier – Occitanie / Pyrénées Méditerranée dans le cadre du projet Europe Creative Life Long Burning financé par l’Union européenne ; L'Echangeur - CDCN Hauts-de-France ;
Réseau WEB : La Maison de la danse CDCN Uzès Gard Occitanie, WP Zimmer, Beursschouwburg, Black Box Theater, Tanzquartier Wien, Frascati Theater ; PICA (Portland Institute of Contemporary Art)
Met de steun van DRAC – Ile de France and SPEDIDAM
Foto: Laurent Paillier

Donate to Iran

Beursschouwburg stort de opbrengsten van de bar van 1, 2 en 3 december door aan Iran via DONATE TO IRAN, een groep vrijwilligers van over de hele wereld die de Iraanse revolutie willen steunen door (toegang tot) het internet te gebruiken als een belangrijk medium voor bewustmaking.

Wanneer je online een ticket koopt, kan je hieraan bijdragen door extra euro’s toe te voegen aan je winkelmandje.