music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Look Mum No Computer + Vieze Meisje

music

Look Mum No Computer + Vieze Meisje

concert
WE 13.11.2019 20:00

Zei er iemand Furby-synth-orgel?

Sam Battle aka Look Mum No Computer bouwt modulaire synths, de ene al wat knotsgekker dan de andere. De rasechte DIY-bricoleur gebruikt Gameboys en Furbies om geëngageerde britpop op zijn publiek af te vuren, in alle kleuren van de videogame-regenboog. LMNC begon als hobbyplezier, naast Battle’s “serieuze” muziekwerk. Toen de zoveelste bijna-maar-net-niet record deal een zure smaak naliet en de online aandacht voor Battle’s hobby fel begon te groeien, draaide hij de rollen om, et voila: loeiharde britpop waarmee hij een gepixeleerde middelvinger opsteekt naar de rat race van de muziekindustrie en bij uitbreiding de hele maatschappij. Kom voor de Furbies en blijf voor killer tracks als Modern Gas en Groundhog Day.

+ Vieze Meisje
Maya Mertens’ muzikale universum bestaat uit kriebelende loops, poëtische tekstflarden, long-time-framily-member Alan van Rompuy ( a z e r t y Klavierwerke) aan de knoppen en hun publiek in een lekker imperfecte kring om hen heen. Één live gig bijwonen staat gelijk aan levenslang lidmaatschap: welkom in De Vieze Cirkel.

Deel van ‘We Love You’, een multidisciplinair programma on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.

lookmumnocomputer.com
instagram.com/lookmumnocomputer