music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
5Y OsÀre editions Lolina + Alex Deforce & Charlotte Jacobs + Nur/se

music

5Y OsÀre editions Lolina + Alex Deforce & Charlotte Jacobs + Nur/se

concert
WE 17.04 20:00

Poëtische stemmen en onbevreesde elektronica om werelden mee te bouwen. 

20:15 Nur/Se
21:30 Alex Deforce + Charlotte Jacobs present Kwart Voor Straks (live)
22:30 Lolina (live)

Lolina werd geboren in Rusland, is opgegroeid in Estland, op 17 jaar oud naar Londen getrokken om kunstkritiek te studeren, en sindsdien lowkey beroemd geworden als elektronische en digitale muziekartiest onder het alias Inga Copeland en als helft van het mysterieuze duo Hype Williams tussen 2009 en 2013 (samen met Dean Blunt, het pseudoniem van de even mysterieuze artiest achter Babyfather). Met de release van haar eerste video-LP in 2016, getiteld Live In Paris, richtte Lolina zich op digitale compositie. Bij live performances vertaalde zich dat naar experimenten met CDJ’s, loops en scratches om haar eigen muziek- en stemopnames te vervormen volgens intuïtieve improvisaties. Nog 3 albums en een driedelige NTS radio residentie later, richtte Lolina haar eigen platenlabel Relaxin Records op. Haar meest recente album 'Unrecognisable' (gereleased in maart 2024) werd bijna uitsluitend opgenomen met een Casio SK-200 sampling keyboard met een totale sample tijd van 1,62 seconden. Geen enkele beat preset (in totaal 20) blijft onaangeroerd.
 

Kwart Voor Straks is het spiksplinternieuwe project van Alex Deforce & Charlotte Jacobs, twee woordkunstenaars met verschillende stijlen maar gelijkaardige filosofieën. Alex is schilder, dichter en curator; Jacobs is vocalist en songschrijver. Kwart Voor Straks vervlecht hun sprekende en zingende stemmen met flarden muziek die opeens opduiken, even snel weer verdampen en soms bestaan uit synth-tastische vervormingen van één enkele eindeloos uitgerokken lettergreep. Een stemmige dans van onbevreesd experiment, voor liefhebbers van Voice Actor, ssabae of Laila Sakini die zich thuisvoelen in het nauwkeurig onevenwichtige universum van Stroom. 
https://www.instagram.com/charlottejacobsmusic/
https://www.instagram.com/alexdeforce/

 

Nur/se is het DJ-alias van Brusselse kunstenaar Roberta Miss. Naast haar visuele praktijk, die van mode via print tot schilderkunst gaat (o.a. als docent aan le75), is Roberta ook medeoprichter van Poxcat, een collectief dat Brusselse DJ's promoot en showcaset door mixes online te delen en al sinds ettelijke jaren - waarvoor dank <3 - prrrrrrachtige parties te organiseren. In haar eigen sets navigeert Nur/se door diverse geluids- en luisterdynamieken, van techno naar spoken word en field recordings, vaak gelinkt aan hedendaags activisme en politiek verzet.
https://www.instagram.com/_roberta_miss_/