music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Pierre-Patrice "Pépé" Kasses Le Cendrier du Gaze

performance

Pierre-Patrice "Pépé" Kasses Le Cendrier du Gaze

performance
TH 09.03.2023 20:30
FR 10.03.2023 20:30

In deze solo performance laat Pépé zien dat hij als zwarte performer vaak rollen moet spelen die hij niet zelf heeft gekozen.

In Le Cendrier du Gaze kruipt Pierre-Patrice “Pépé” Kasses in de huid van Zwarte Piet. Kan het belichamen van zo’n omstreden en beladen symbool onze blik op het zwarte lichaam uitdagen en nuanceren? Een dialoog aangaan met Zwarte Piet is geen sinecure, maar beetje bij beetje laat die zich van een andere kant zien. In deze solo performance laat Pépé zien dat hij als zwarte performer vaak rollen moet spelen die hij niet zelf heeft gekozen. Door narratieven uit het verleden in een hedendaagse context plaatsen, maakt hij ze zich eigen en beginnen ze te transformeren.

50 minuten
in het Engels en Frans

Trigger waarschuwing: de voorstelling bevat naaktheid en expliciete verwijzingen naar geweld.

Pierre-Patrice "Pépé" Kasses is een queer kunstenaar die in Brussel woont en werkt. Hij studeerde af als grafisch ontwerper aan E.R.G. en vond zijn weg naar performance via de cabaret-scene (Ne mosquito pas, Not allowed glitter’s time, Le cabaret du Tipi). Zijn praktijk omvat muziek, dans en theater. Wanneer Pépé het podium betreedt, bevraagt hij de beelden en dynamieken die hem kwellen.
https://www.instagram.com/pepe.kasses/

Pépé maakt deel uit van de langzame samenwerking met Bâtard Festival. (Lees er hier meer over.) Hiermee willen we de banden tussen de twee organisaties versterken om opkomende artiesten beter te kunnen ondersteunen.

Deze performance is een opwarmer van de volgende edtie van Bâtard Festival, 5 - 8 APR 2023

Concept & performance: Pierre-Patrice Kasses
Productieassistent: Chiara Monteverde
Dramaturgie: Loucka Fiagan & Juliette Mello
Productie en spreiding: Buenos Tiempos, Int.
Met de steun van Bâtard Festival, Buenos Tiempos international, Kunstencentrum BUDA en Workspacebrussels
Gepresenteerd door Beursschouwburg en Bâtard festival