HIND & FATIMA-ZAHRA ELJADID Kruimeldief
online boek presentatie
TH 11.02.2021 20:00

Een ziekte verteert het lichaam van de moeder van Hind en Fatima-Zahra Eljadid. Het is een traag en pijnlijk aftakelingsproces en het komt bovenop de vechtscheiding van haar agressieve ex-man, en bovenop de angst en de armoede. Kruimeldief is een poëtische maar ook rauwe elegie over moederkeszalf, afscheid nemen, terugblikken en herinneren. Maar ook over witte gangen, liefdeloze lakens en … zusterliefde.

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Ze won verschillende awards voor haar performatieve woordkunst en schrijft met haar debuut een leven neer. Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.

Fatima-Zahra Eljadid is een illustrator, kunstschilder en stop-motionanimator uit Antwerpen. Sinds 2020 is ze redactielid van de Stripgids Vlaanderen en sociaal-cultureel werker bij VOEM.

In het NL

Op interlitratour.be

Interlitratour is een samenwerking tussen Arthis – Het Belgisch-Roemeens Cultureel HuisFMDOInternationaal Comité, Koerdisch Instituut, Masereelfonds , VermeylenfondsWillemsfondsMuntpunt

You might also like: