music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Keira Greene Máthair

film expo

Keira Greene Máthair

audiovisual installation
16 MAY — 25 MAY

70 jaar nadat een Ierse vrouw in Engeland van een buitenechtelijk kind beviel, gaat haar kleindochter op zoek naar wat nog overblijft van de waarheid.

In 1954 reisde een Ierse vrouw naar Engeland om te bevallen van een buitenechtelijk kind. In 2024 volgt haar kleindochter, de filmmaker, haar reis door fragmenten van haar verhaal bij elkaar te zoeken. Máthair (Mother) is gebaseerd op een complex web van verdoezelde informatie van adoptiebureaus, verslagen van een katholiek tehuis voor moeders en baby's, en chatgesprekken tussen vreemden die hetzelfde archiefspoor volgen. Máthair bevraagt de instellingen van religie, noties van moederschap en een gevoel van plaats.

 

Keira Greene's werk omvat film, fotografie, performance en tekst. Haar kunstpraktijk, die zich ontwikkelt door observeren, schrijven en samenwerken, richt zich op het onderzoeken van sociale en organische levensvormen en de landschappen van specifieke omgevingen. In haar recente projecten staat de verkenning van het menselijk lichaam en emoties centraal.
http://keiragreene.com/