music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Expo Visit with Eden Tinto Collins

expo conversations

Expo Visit with Eden Tinto Collins

rondleiding gesprek
SA 06.04 16:00

Duik in de imaginale wereld van Eden Tinto Collins. Een rondleiding door een futuristische en trippy expo met de kunstenaar. Daarna kun je aanschuiven voor de Table Talks met Skin Mutts.

Eden Tinto Collins heet je welkom op haar tentoonstelling ‘Roaming the Imaginal’. Haar kunstpraktijk omvat een kwantische sitcom, onderzoek naar oriëntalistische filosofieën, 3D-modellering en meerstemmige soundscapes. Tijdens deze rondleiding zal ze een inkijk geven in het ontstaansproces van de tentoonstelling.

https://www.instagram.com/edentintocollins/

Na de rondleiding gaan we naar het Beurscafé voor een drankje, een hapje en een babbel. Het collectief Skin Mutts nodigt je uit om gesprekken te voeren rond culturele identiteit. Hun format 'Table Talks' heeft iets weg van speeddaten: in een één-op-één gesprek krijg je 5 minuten om te praten over een specifiek onderwerp. Als de tijd voorbij is, wissel je van partner om een gesprek te beginnen over een nieuw thema. Table Talks staat open voor iedereen. Wees echter bewust van je eigen identiteit, privileges en intersectionaliteit.

Skin Mutts is een platform dat gesprekken over gemengde culturele identiteiten nieuw leven inblaast. Zij creëren een ruimte voor mensen die zich in meerdere culturele werelden bevinden: leden van een diaspora, tweede generatie immigranten, third culture kids of mensen van gemengde afkomst. Door middel van evenementen, workshops, activiteiten en een tijdschrift maken zij mensen bewust van vraagstukken rond culturele identiteit, zoals nationaliteitswetten, schoonheidsnormen en taalbarrières.

https://www.instagram.com/skinmutts/

 

image 1 | Mariana Machado
image 2 | Skin Mutts