Ekwa Msangi Farewell Amor — by Recognition
film
SA 23.10 20:30

Het debuut van de Tanzaniaans-Amerikaanse regisseur Ekwa Msangi vertelt over immigratie vanuit een persoonlijke en toch universele benadering. by Recognition

Na een 17 jaar gescheiden te zijn komen de dochter en vrouw van Walter, een Angolese immigrant, naar de Verenigde Staten. Ze zijn nu vreemden van elkaar en delen een klein appartement. Gelukkig ontdekken ze een gedeelde liefde voor dans, waardoor hun verschillen kunnen worden overbrugd.

Ekwa Msangi is een Tanzaniaanse en Amerikaanse filmmaker wiens bekroonde en veelgeprezen film Farewell Amor in première ging op het Sundance Film Festival van 2020. Msangi schrijft en regisseert zowel voor televisie als film, en werd bekroond met de NYWIFT Director's Award, de 2020 Durban International Film Festival award voor Beste Screenplay, en werd uitgeroepen tot een 2020 Sundance Momentum Fellow en een 2020 BAFTA Breakthrough. Onlangs won Msangi de 2021 Indie Spirit "Someone To Watch" Award.

In het Engels met ondertitels in het frans
118 min.

19:00 drinks in beurscafé
20:30 start film
22:30 Q&A in beurscafé

Recognition is een Brussels initiatief dat de zichtbaarheid van kunst en cultuur uit Afrika en de Afrikaanse diaspora wil vergroten. Recognition identificeert, herinnert en erkent werk dat zo lang werd gemarginaliseerd en aan de zijlijn van de mainstream media is blijven staan. Recognition werd in 2016 opgericht door Lyse Ishimwe Nsengiyumva. Filmvertoningen vinden elke maand plaats in verschillende cinemas en culturele instellingen van Brussel. Het programma focust op films door en over mensen van Afrikaanse afkomst.

instagram.com/recognitionbxl