music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
EC Band + Yves De Mey + Pak Yan Lau & Théo Lanau

music

EC Band + Yves De Mey + Pak Yan Lau & Théo Lanau

concert
FR 25.02.2022 20:00

Een muzikale trip door genres, dimensies, tijdperken en andere ongehoorde improvisaties.

20:00 doors
20:30 Pak Yan Lau & Théo Lanau
21:30 EC Band
22:30 Yves De Mey
00:00 end

 

EC BAND

Transcendentale improv boventoonsamenwerking tussen New Yorker Luke Calzonetti (Run Dust, Sugarstick & Xerox) and Limburger Stijn Wybouw (KRAMP, Geen Bloemen Meer Voor Jou). Gegolfde lagen van synthgesjor, cimbaal echo's en een relaxte gitaar nemen je mee op reis door fysieke en astrale vlaktes. Zoals het een schermerzoonse trip betaamt, worden ze wellicht vergezeld van gesculpteerde visuals door Caroline Coolen. Meakusma zorgt dan weer dat je weldra een full album van hen kan consumeren.

 

YVES DE MEY

Experimentele muziekalchemist Yves De Mey en zijn (modulaire) synths draaien al mee sinds de nineties. Hij begon als drum'n'bass - breakbeat producer en rolde al snel in meer experimentele projecten, met muziek voor theater, performances, hedendaagse dans en films. Tegelijkertijd maakte hij een paar grootschalige geluidsinstallaties. Hij runt het zeer low profile label Knobsounds voor de occasionele output, maar de meeste releases gebeuren op andere labels (Foton, Line, Opal Tapes, Spectrum Spools/editions Mego,...) Naast lange geluidsoverspoelingen heeft hij ook een boon voor alle soorten techno, met releases op T2X, samen met Peter Van Hoesen (als Sendai) en op Morse Records. Af en toe staat hij achter de decks voor lange DJ-sets, waarin hij dub, techno en experimentele elektronica mixt. Hij werkt vaak samen met Audiostore voor performances met spatialized audio. Daarnaast is hij partner bij Sonicville, een geluidsstudio in Brussel, waar hij zijn skills als sound designer, technicus en muzikant dagelijks op de proef stelt.

 

PAK YAN LAU & THÉO LANAU

Letterlijk de tweede keer dat deze muzikanten samen spelen: één repetitie en vervolgens op het Beursschouwpodium. 

Pak Yan Lau is een artiest met haar roots in Hong Kong en haar thuis in Brussel. Haar muziek strekt zich uit naar verschillende horizonten, met improvisatie en klanktexturen als voornaamste focus. Ze werkt met piano's, keyboards, speelgoedpiano's, objecten en elektronica. Ze is actief in verschillende projecten, van groovy ('Going') tot abstracte structuren ('Lauroshilau', 'Duo pour 454 Chordes'). Ze heeft muziek gemaakt voor danstheater, schaduwtheater (The Fabulous Choi Sisters), foto's (Stills) en documentaires.
https://pakyanlau.com/

Théo Lanau is een Brusselse drummer uit Frankrijk die componeert en improviseert in allerlei genres en stijlen. Hij maakt deel uit van talrijke bands zoals Limite, Soror, Amaury Faye Trio, Terpsichore, Mobilhome, Pétrole en Omega Impact, om er maar enkele te noemen... In 2022 richtte hij het onafhankelijke label Bêtes Records op om persoonlijke projecten uit te brengen. Voorheen maakte hij deel uit van de electro-pop band Bobun Fever, het geïmproviseerde rock trio Roue Libre en het Frans-Indische project Spicy Frog.