music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Des blocs op tour

music expo

Des blocs op tour

music dans radio
WE 09.03.2022 17:00

Op de laatste dag van hun expo inviteert het Des Blocs-collectief twee jonge rappers uit de buurt, een danscollectief en radio Des Blocs.

18:00 RadioDesBlocs show
19:00 tbc
19:30 Sousou standup 
20:00 DZ Style music showcase
20:30 JIN_RO dj set (Bledarte Collective)

De Modelstad in Laken is een onafgewerkte modernistische droom. Een groot deel van de “autonome wooneenheid”, die zou worden ingehuldigd op de wereldtentoonstelling van 1958, is nooit gebouwd. De imposante woontorens echter wel, en die zijn vandaag een thuis voor een mix van mensen, families, clubs, verenigingen, organisaties, noem maar op. 

Met het cultureel centrum als uitvalsbasis, ontstond uit een aantal van die verenigingen het collectief Des Blocs. Zij ontwikkelen sinds 2015 een artistiek project in, met en voor de bewoners van de Modelstad aan de hand van initiatieven en zomerworkshops in verschillende disciplines. Sinds 2017 mondt dat uit in het Festival Des Blocs: verschillende ruimtes in de Modelstad worden voor even een theaterzaal, cinema, exporuimte, concert venue, radiostudio of kalligrafie-atelier waarbij participatie steeds centraal staat. 

Na het festival in de Modelstad, gaat al die creatieve output op toernee door de rest van Brussel. En ook die toernee is open, participatief, hartelijk en voor iedereen.

www.desblocs.be
www.instagram.com/des_blocs

 

Foto credit: een deelnemer aan de fotoworkshop 2017