music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Samah Hijawi Chasing Za’atar: From Jordan, to Palestine and back to Belgium

performance

Samah Hijawi Chasing Za’atar: From Jordan, to Palestine and back to Belgium

performance dinner
WE 07.12.2022 19:00
TH 08.12.2022 19:00

Voor de laatste keer schuiven we aan tafel voor een dinée met Za'atar in de hoofdrol. Samah vertelt over de mensen, landschappen en recepten die achterhaald kunnen worden door de levenslijn van één enkele plant.

Na haar residentie in Palestina keert Samah Hijawi voor het laatste hoofdstuk van haar project over za'atar terug naar Beursschouwburg. In deze voorstelling legt ze fundamentele vragen rond voedsel op tafel: tijd, handel en kapitalistische systemen bepalen hoe en wat we eten. Samen eten we gerechten met ingrediënten die geteeld werden in de grond van verre oorden, met kruiden en specerijen geplukt door mensen die we nooit ontmoet hebben.

Van Palestina (via Jordanië), Syrië en Ethiopië tot in België, komen we nog een laatste keer samen om naar Samah's verhalen te luisteren over de mensen, landschappen en planeten die  door de levenslijnen lopen van een paar kruiden in een eenvoudig gerecht. 

3 uur
in het Engels

Dinner performance met vegetarische en veganische opties, en wijn.
Kom met vrienden en een lege maag!

Samah Hijawi is een multi-media kunstenaar (schilder, performer, astroloog, verhalenverteller, onderzoeker, academicus en kok). Ongeacht de vorm waarin ze haar werk gestalte geeft, zijn haar projecten altijd diep geworteld in historische verhalen die worden gebruikt om ons hedendaagse leven opnieuw te verbeelden. De spectaculaire uitkomsten van de migratieroutes van de verschillende levende soorten is een onderwerp waar ze vaak op terugkomt in haar werk. In 2020 startte ze een langlopend project genaamd Kitchen. Table. waarin ze naar de verschuivingen van voedselproductie door tijd en geografie onderzoekt, en het lichaam als een site van herinneringen over eten. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in BOZAR, Beursschouwburg en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel, Museum M in Leuven, The Hayward Gallery in Londen, MoMa en Apex Art in New York en Darat al Funun in Amman.

samahhijawi.com
instagram.com/hijawisamah
 


produced by Kunstenwerkplaats, co-produced and supported by Beursschouwburg, Viernulvier, Kaaitheater, A.M. Qattan Foundation, WPZimmer and funded by the Vlaamse Gemeenschap and the Vlaamse Gemeenschapscommissie

photo credit: Catarina Santos