black midi + Lennart Heyndels

music

black midi + Lennart Heyndels

concert
TH 10.10.2019 20:00

Indie-rock uit de toekomst. De zeer verre toekomst.

20:30 Lennart Heyndels
21:30 black midi

De indie-rock van dit Londense viertal lijkt uit een verre toekomst te komen én klinkt tegelijk ook als al je favoriete Britse punk- en rockhelden van de voorbije 100 jaar. black midi is nog maar een goed jaar bezig maar heeft al een dijk van een reputatie opgebouwd met rave reviews van magazines als Pitchfork en The Times. Ze hebben nauwelijks muziek online staan maar verkopen standaard hun concerten uit. Tot nu toe verschenen twee singles op vinyl: “bmbmbm” bij Speedy Wunderground en “Speedway” bij het iconische label Rough Trade. In hun live sets combineren ze super tight drums met gitaargeweld, zang en gesampelde sounds uit een smartphone om er verrukkelijk hypnotisch lawaai mee te maken. black midi zweeft van psychedelische post-punk via futuristische noise naar bluesy prog-rock en weer terug, zonder ooit in één enkel genre te blijven hangen.
instagram.com/blackmidi

Lennart Heyndels studeerde bas in Den Haag, Amsterdam en Parijs, trad al op aan alle kanten van de wereld maar toont vanavond in zijn uitvalshaven Brussel dat hij ook zijn modulaire synth als een ware kunstenaar meester is.
lennartheyndels.com

As part of ‘We Love You’, a multidisciplinary programme on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.