music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Tashweesh festival

Read more

Tashweesh festival is terug!

 

 

Tashweesh is het Arabische woord voor ruis, gezoem, gemurmel. Vele stemmen die samenkomen in het onverstaanbare geroezemoes van een menigte. Tijdens het Tashweesh festival dat Brussel, Tunis en Wenen aandoet, claimen die ruisende fluisteringen het podium.  

 

Publiek, artiesten en sprekers uit Zuidwest-Azië, Noord-Afrika en Europa nemen deel aan de glokale conversatie over hoe een feministische, verbonden samenleving eruit kan zien, over zeeën en landsgrenzen heen. 

 

Tijdens performances, gesprekken, reading groups, screenings, concerten en clubnachten zoeken we raakvlakken voorbij vermeende cultuurgrenzen. We hebben het over stereotypen, queer en trans utopia’s, gender, lichamen, publieke ruimte, activistische strategieën en feministische revoluties.

 

Deze editie werd gerealiseerd samen met co-curatoren Bochra Triki en Tania El Khoury. Lees hier hun woorden. 


https://tashweeshfestival.com/

 

 

i.s.m. L’Art Rue (Tunis), Tanzquartier (Wenen) en Goethe-Institut Brussel
met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie

 

 

Tashweesh Festival is oorsponkelijk bedacht en opgezet door Christina Nord en Johanna M. Keller in samenwerking met Tom Bonte, Nedjma Hadj Benchelabi, het team van Beursschouwburg en een netwerk van denkers. De eerste editie vond in 2018 plaats in Beursschouwburg met satellietfestivals in Caïro en Tunis.