Sana Ghobbeh The Ferris wheel turns when the wind blows

Een verhaal over de interactie tussen lichamen en infrastructuren

performance, work-in-progress
FR 17.02.2023 19:00

In haar performance "The Ferris wheel turns when the wind blows" vertelt Sana over een stuk grond gelegen in de Evin-wijk die zich uitstrekt van het noordwesten van Teheran tot aan de voet van het Alborz-gebergte. Door de grens tussen feit en fictie te vervagen, nodigt ze ons uit om haar te volgen bij het uittekenen van nieuwe verhalen uit dit stedelijk weefsel. 

In de werken van Sana Ghobbeh versmelten storytelling, de interpretatie van architectuur en de verbeelding van publieke ruimte met elkaar tot poëtische performances. Door de interactie tussen Sana’s handelingen en welbepaalde elementen van onze gebouwde en/of natuurlijke omgeving, blijken sommige historische gebeurtenissen toch niet zo vervlogen als we soms denken. Met poëzie, verbeelding en fabulatie verzet ze zich zich subtiel tegen de architecturale elementen die vandaag nog steeds onderdrukking in de hand werken – tot ze beginnen te wankelen… 

Deze performance maakt deel uit van Sana's langlopend onderzoek "Performing Spaces - an exploration on urban structures and their inner-narratives".

70 minuten
in het Engels

SANA GHOBBEH is kunstenaar en onderzoeker. Ze werd geboren in Iran, studeerde er Architectuur in Teheran, behaalde vervolgens een master in Fine Arts in Zweden en woont en werkt in Brussel. Sana werkte als onderzoeksassistent aan de Umeå University of Architecture tussen 2013 en 2015, en maakte in 2016 deel uit van a.pass, het platform voor kunst en theorie in Brussel.

Van en door: Sana Ghobbeh
Dramaturgisch advies: Maarten Van den Bussche
Radiostem: Axel Bouhon
Met dank aan Myriam Van Imschoot en Samah Hijawi
Met de steun van Kunstenwerkplaats

see also
 
Loading...